IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Льоб с етапна победа в "Дакар"

Водачът при мотоциклетистите отпадна след катастрофа

И Льоб с етапна победа в

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб с Peugeot спечели вчера 10-ата си етапна победа в рали „Дакар”, след като даде най-добро време в 330-километровата отсечка около Сан Хуан де Маркона в Перу.

И Льоб с етапна победа в

На финала на етапа Себ изпревари с малко над минута и половина друга рали легенда – съотборникът му в Peugeot Карлос Сайнц. Трети завърши победителят в последните две издания на ралито Стефан Петерханзел, също с Peugeot, който е и начело в класирането. Петерханзел, Льоб и Сайнц окупираха и първите три места в общото подреждане след първите 4 етапа на състезанието.

Вчерашният етап се оказа доста труден за част от фаворитите – Сирил Деспре с четвъртата кола на Peugeot спря в средата на отсечката заради повреда в окачването, а Насер Ал-Атия с Toyota загуби почти един час заради повреда и по-ниското темпо, с което успя да продължи.

Шампионът и водач в класирането при мотоциклетистите Сам Съндърланд с КТМ падна вчера и се отказа от надпреварата, тъй като се оказа, че е получил контузия на гърба и беше откаран с хеликоптер за медицински преглед. Отсечката беше спечелена от Адриен ван Беверен с Yamaha, който на финала имаше аванс от над 5 минути пред преследвачите си и излезе начело в класирането с преднина от 1,55 минути пред Пабло Кинтанила с Husqvarna.

При камионите Едуард Николаев с Камаз спечели етапа с почти половин час аванс пред основния си съперник за победата Федерико Виагра с Iveco, а това позволи да увеличи разликата между двамата в общото класиране на почти 37 минути.

Тагове: peugeot
0 от 500