IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

През предстоящите 12 месеца ни очакват редица любопитни нови модели

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Настъпилата 2018 г. обещава да бъде изпълнена с редица премиери на нови автомобили. Някои от тях вече се появиха като концепции, а други бяха показани от производителите, но серийното им производство още не е стартирало. Ето някои от най-любопитните модели, които ще видим през следващите 12 месеца.

Audi Q8

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Предвестникът на новия флагмански кросоувър на Audi го видяхме на два пъти – през януари и март 2017 г. Последният концептуален модел Q8 Sport Concept беше оборудван с бензинов двигател с 6 цилиндъра, развиващ 450 к.с. и стартер-генератор, захранва от 48-волтова система. Моделът ще се позиционира като по-спортна и по-луксозна версия на Q7, като това личи от последните снимки на тестови прототипи.

BMW X7


Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Концептуалният X7 iPerformance дебютира на автосалона в Женева, а в края на годината BMW показаха как върви неговото производство, което се осъществява в завода в Спартенбърг, САЩ. По-късно стана ясно, че модификацията X7 xDrive50i ще получи 4,4-литров туин-турбо V8 мотор с 462 к.с. В оборудването влизат 5-зонов климатик, система за нощно виждане с възможност за разпознаване на обекти и всъдеходен пакет Xoffroad. Серийният модел ще бъде показан в края на годината.

BMW 8-Series


Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

През есента BMW показа предвестника на възродената 8-ма серия, като това стана на конкурса за дизайн Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Серийният модел ще изполва платформата на 7-Series, като ще получи голям брой модификации, в това число версии с индекс 850 и M8. Топ-вариантът ще получи мотора V12 от M760Li xDrive.

Cadillac XT4

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Компактният кросоувър на Cadillac ще се разположи под XT5 в гамата на модела, като ще се конкурира най-вече с BMW X3 и Lexus NX. Очаква се сред двигателите да попадне 4-цилиндров турбомотор с обем 2,0 литра, който ще развива 280 к.с. Ще има и версия с хибридно задвижване. Премиерата на модела ще се състои на някой от големите автосалони в САЩ.

Genesis GV80

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Първият кросоувър в гамата на Genesis (премиум-бранда на Hyundi) бе показан на автосалона в Ню Йорк през миналата пролет във вид на концепция. Машината се отличаваше с „двуетажната” си оптика, вратите без рамки и големия дисплей на мултимедийната система. За агрегата е известно единствето, че работи на водород. Серийната версия ще получи мотори с 6 цилиндъра – с турбо и атмосферни, но ще има и версия с V8 двигател от флагмана G90.

Jaguar i-Pace

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Първият електрически кросоувър на британската марка е простроен на нова модулна платформа, като разчита на два електромотора, чиято сумарна мощност е 400 к.с. Те се захранват от литиево-йонни акумулатори с капацитет 90 кВт/ч, като това осигурява пробег от около 500 км. Продажбите стартират в края на годината.

Land Rover Defender

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Култовият всъдеход слезе от сцената през 2016 г., за да се прероди през 2018 г. По думите на главния дизайнер на Land Rover – Джери Макговърн, това ще бъде напълно нов автомобил, който ще има само „емоционална връзка” с предишния. Новият Defender ще бъде изграден на алуминиевата платформа на Discovery, като ще получи 4-и и 6-цилиндрови мотори. Ще има хибридна версия, както и електрически вариант.

Mercedes-Benz AMG GT4

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Гран-турерът с 4 врати AMG заменя седана CLS 63 и ще се конкурира с Porsche Panamera. Моделът ще бъде изграден на модулната платформа MRA, като ще получи 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ над 600 к.с. Ще има и 48-волтова електрическа система, стартер-генератор и електромотор с 20 к.с., поставен в скоростната кутия. Неговата цел е да повишана мощността при ускорение.

Rolls-Royce Project Cullinan


Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Най-големият Rolls-Royce ще бъде построен на алумуниевата платформа на новото поколение на седана Phantom. Спорд представителите на британската марка, това ще бъде истински Rolls-Royce, а не „Audi Q7 в камуфлаж”, както бе определено Bentley Bentayga. Не е изключено всъдеходът да се появи на пазара под различно име от Cullinan, като в момента това се обсъжда от ръководството на компанията- производител.

VW Touareg


Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Новият Volkswagen Touareg на няколко пъти попадна в обективите на фоторепортерите. Всъдеходът е изграден на платформата на концептуалния T-Prime GTE, а в основата му е модулната платформа MLB, използвана при Porsche Cayenne, Audi Q7 и Bentley Bentayga. Двигателите ще бъдат с 6 и с 8 цилиндъра, като ще има и хибриден агрегат. При T-Prime GTE той развивше 380 к.с..

Toyota Supra

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Възроденият спортен модел на Toyota се разработва заедно с BMW, като за него информацията е доста оскъдна. По предварителни данни, новата Supra ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, както и с 3,0-литров с 6 цилиндъра. Ще има и версия с хибидно задвижване. Според слуфовете, автомобилът ще се произвежда от спортното подразделение Gazoo.

Ford Focus

Най-важните автомобилни премиери на 2018 г.

Новият Focus може да бъде показан още на автосалона в Детройт в средата на месеца, но не е изключено това да стане и в Женева през март или в Пекин през април. В основата му е нова модулна платформа, благодарение на която теглото е намалено с 50 кг., а разстоянието между двете оси е увеличено с 50 мм. Очакват се турбомотир с обем от 1,0 до 2,0 литра и мощност до 280 к.с. (версията ST). Твърди се, че ще има и всъдеходна модификация - Active, но това не е потвърдено официално.

Снимки: Производителите, Carscoops, Autocar

0 от 500