IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забравените чудовища на AMG

От нещо, което носи прякора “Червеното прасе”, до никому ненужна спортна версия на А-Class с два двигателя

Компанията AMG се появява официално през 1967, а първият й гараж се намира в една малка мелница в германския град Бургщал. Първоначалната връзка между AMG и Mercedes-Benz се крепи на простичкия факт, че тунинг специалистите базират своите проекти единствено на автомобили с емблематичната трилъчева звезда на предния капак.
 
  
AMG Red Pig
 
  
Едва няколко години след основаването на AMG, връзката й с Mercedes-Benz еволюира и двете компании започват да работят заедно по много моторспорт проекти. Най-просто казано, германският производител осигурявал колите, AMG ги подготвяли за състезателни цели, след което машините взимали участие в различни престижни състезания, много от които били спечелени от тях.
От своя страна, AMG еволюира от малък гараж, подготвящ състезателни автомобили, до мастита тунинг компания, която в момента е част от концерна Daimler. При това много печеливша част от него. През целия този път, продължил 49 години, AMG е в основата на създаването на едни от най-желаните спортни модели на Mercedes-Benz в историята, което само по себе си е забележително постижение.

И тъй като списъкът с великите разработки на AMG е повече от дълъг, особено след разрастването на гамата на компанията в последните години, решихме да се концентрираме върху по-слабо известни чудовища, излезли от малкия гараж в Бургщал, а впоследствие от далеч по-просторната и луксозна централа на AMG в Афалтербах. Това са най-слабо известните чудовища на AMG.


Забравените чудовища на AMG (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500