IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford F-150 получи първия дизел в историята си (ВИДЕО)

Пикапът ще се предлага с 3,0-литров V6 с 250 коня

Ford F-150 получи първия дизел в историята си (ВИДЕО)

Въпреки, че „дизелгейт” избухна именно на територията на САЩ, на местния пазар се забелязва повишаане на търсенето на автомобили с подобно гориво. Във Ford реагираха веднага на това и предложиха първия F-150 с дизелов двигател.

Ford F-150 получи първия дизел в историята си (ВИДЕО)

Премиерата на модела ще бъде през пролетта, но от прес-службата на производителя съобщиха информация и дори публикуваха видео на дизеловата модификация на най-популярния автомобил на пазара в САЩ през последните години.

Пикапът е получил 3,0-литров турбодизел Power Stroke, който става 6-ият двигател в моторната гама на F-150, моделна година 2018. Двигателят е V6, като развива 250 к.с. и 600 Нм, достъпни при 1750 об/мин. Във Ford се надявят да привлекат клиенти и с факта, че тази версия е доста икономична – посоченият разход е 7,8 л/100 км.

Ford F-150 получи първия дизел в историята си (ВИДЕО)

Новият турбодизелов V6 се комбинира със стандартната за модела 10-степенна автоматична скоростна кутия, но от Ford признават, че тя все още се адаптира към мотора заради максималния въртящ момент при ниски обороти.

Продажбите на дизеловия Ford F-150 будет стартират в средата на месеца, като пикапът ще се предлага както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела в модификациите Lariat, King Ranch, Platinum SuperCrew и SuperCab.



Снимки и видео: YouTube

Тагове: ford f-150 v6
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    К'во му харесват на този "еко" леген?
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като се сещам колко от бензиностанциите в САЩ изобщо не продават дизелово гориво ми е интересно как ще се продава на крайни клиенти подобен пикап?
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В твоята явно нищо не е влезнало досега.Общо нямат,но е факт че да речем клио е най-масовото във Франция и вече няма да има дизелови агрегати,а ф150 е най-масовият във щатите а му слагат дизел. Държавата която поне борбата с дизела,сега започва да се пълни с такива.И не споменавайте Калифорния,там е друга Америка,там се карат много електрически,много повече от другите щати..
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Толкова ли не ви влиза в главата, че става въпрос за малък камион - нешо направено за товарене и теглене. Какво общо има с Рено Клио или Ауди 2? Осен че може да му натовариш по едно от тях в каросерията, ако можеше човек да ги намери в Америката.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая седмица излезнаха новини,че Рено Клио и Ауди а2 ще излезнат без дизелови версии,а в щатите започват да ги монтират по масовите си модели.Браво на тях,авно са успели успешно да прокарат демокрацията си в Ирак,а скоро Саудитска Арабия може би ще има нужда от демокрация..
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 6 години )
    "дизеловия Ford F-150 будет стартират "Будет? Поне вече е ясно откъде автокомедия си копира статиите...
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Super Duty ( преди 6 години )
    Ford и досега имаха дизелови двигатели за по-големите модели - 250, 350 и 450. Сега са го сложили и в най-малкия 150, за тези които искат да теглят по-тежки ремаркета и лодки.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Mono ( преди 6 години )
    Дизела ще го има докато има нефт от недрата на Земята,колкото и да не се иска от Дизелгетджиии
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до анонимен ( преди 6 години )
    явно живееш в миналия век... явно не си помирисвал америка, явно и дискавъри не гледаш... един факт - дизеловият мотор има доста по- високо КПД от бензиновия. ако си карал "нафтова печка" която не е виждала подръжка ми е ясно що за човек си. един мотор без подръжка се троши, независимо на какво гориво е, но по нашите ширини "качваш се и караш" е религия, а аз явно съм атеист
  • #2
    19 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    Много лесно определяш"глупаците",но не се замисляш ти какъв си!? Защото в северните щати зимно време няма транспорт и големите им камион спят с мармотите до пролетта,нали?А те изобщо не са дизелови.