IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли електрическо Ferrari 308 GTS?

Класиката излиза на търг в Аризона

Ще си купите ли електрическо Ferrari 308 GTS?

Електромобилите навлизат все по-бързо на пазара и продажбите им се увеличават с всяка изминала година. Какво обаче да кажем за класиките, които също се сдобиват с електрическо задвижване? Подобни предложения са изключително редки, но също така и много интересни. Като това Ferrari 308 GTS от 1976 г., което вече е с електрическо задвижване и се продава търг.

Ще си купите ли електрическо Ferrari 308 GTS?

Италианският спортен автомобил се е разделил с оригиналния си V8 двигател, вместо това задвижването му е поверено на три електромотора HPEVS AC-51, които черпят енергия от батерия с капацитет 47 кВт/ч. Колата е с 5-степенна механична трансмисия, а максималната й скорост е 290 км/ч.

Ще си купите ли електрическо Ferrari 308 GTS?

Промените по автомобила не се изчерпват само със задвижването. В окачването се появяват койловъри QA1, спирачките са вече със състезателни характеристики, фаровете са с LED светлини, а 18-инчовите лети джанти BBS идват от по-модерната гама на Ferrari. И като капак на всичко, тази 308-ца е претърпяла цялостна реставрация, за да е в състояние „като нова”, според продавача.

Ще си купите ли електрическо Ferrari 308 GTS?

Естествено, всички тези промени може и да ядосат най-верните фенове на Черните кончета, но не можем да отречем, че подходът при съживяването на италианския автомобил е най-малкото иновативен. Колата излиза на търг в Скотсдейл, Аризона, но засега няма никакви данни за това на каква цена се надяват организаторите на предстоящия аукцион.

Тагове: ferrari ferrari 308 gts
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как да обезценим ферари... Толкова ли не можаха да шибнат ел двг на по-нов модел, че да не скапят стойността му? На това ферари, ако е в оригинален вид, цената се покачва непрекъснато.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 6 години )
    5 степенна механична трансмисия за електродвигател, при положение, че въртящият момент започва почти от нула оборота в минута?!
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Аз съм фен на електричките, но в този случай не ми се вижда много примамливо.Ако на едно Ферари му отрежеш гласните струни... според мен вече не е Ферари.Друго си е да чуеш двигателя на това возило...Вярно е, че ще дърпа повече, успорението ще е по-добро, но ... няма глас. Аз поне така мисля.