IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz готви две нови хибридни C-Class (ВИДЕО)

От гамата на модела отпадат други две модификации

Mercedes-Benz готви две нови хибридни C-Class (ВИДЕО)

Германският производител Mercedes-Benz подготвя фейслифт на C-Class, който ще се появи на пазара през пролетта. След обновяването моделът ще получи две нови хибридни модификации, съобщава Autocar.

Mercedes-Benz готви две нови хибридни C-Class (ВИДЕО)

Първата версия ще може да се зарежда от електропреносната мрежа (plug-in), като ще разчита на 2,0-литров турбодизелов двигател и ще носи индекс C400d EQ Power. Тя ще заеме мястото на досегашния бензинов плъг-ин хибрид вариант C350е. Неговата мощност беше 275 к.с.

Новият дизелов хибрид, в който са включени 4-цилиндров  двигател с вътрешно горене и електромотор, развива 316 к.с. - с 41 к.с. повече от бензиновия. Само на електричество версията Mercedes-Benz C400d EQ Power ще може да измине до 50 км.

Mercedes-Benz готви две нови хибридни C-Class (ВИДЕО)

В гамата ще се появи и модификация Mercedes-Benz C200 EQ Boost. При нея 2,0-литровият бензинов двигател е подпомаган от стартер-генератор, захранван от отделна 48-волтова система. Мощноста на модела е 205 к.с., като той заема мястото на досегашния C200, развиващ с 24 к.с. по-малко.



Световната премиера на фейслифта на комбито и седана Mercedes-Benz C-Class ще се състои по време на автосалона в Женева през март. Купето и кабриолета ще бъдат показани на изложението в Ню Йорк през април.

Снимки и видео: YouTube

Тагове: nercedes-benz c-class
0 от 500