IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Renault Clio остава без дизелови мотори

Петото поколение на хечбека ще дебютира през есента

Новото Renault Clio остава без дизелови мотори

Актуалното поколение на Renault Clio се произвежда от 2012 г., което го прави един от ветераните в сегмента. Затова и идва време за смяна на генерациите, която ще се осъществи през есента, съобщава Autocar.

Новото Renault Clio остава без дизелови мотори

Според информацията, петото поколение на знаменития модел ще бъде представено по време на автосалона в Париж през септември. То ще бъде изградено на платформата CM-F, като визуално до голяма степен ще повтаря концептуалното Renault Symbioz (на снимката), представено по-рано тази година.

Най-интересното обаче ще бъде под капака. Очаква се новото Clio да получи бензинови мотори с обем 0,9 и 1,3 литра. Няма информация за дизелови двигатели в гамата, което означава и най-вероятен отказ от тях. Вместо това в Renault ще заложат на система „мек хибрид”, която ще позволи значително намаляване на вредните емисии и подобряване на разхода на гориво.

Очакванията са новото „супермини” да играе основно роля в бъдещата електрификация на френската марка. Следващото Clio ще получи система за полуавтономно придвижване, която ще може да ускорява и спира сама.

Снимка: Renault

Тагове: renault clio
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    пеноо, пено ... ( преди 6 години )
    точно па рено с типичните си адвокатски хватки отърваха гусин Гном от затвора за дизел-далаверите с вредните емисии! той па от своя страна е обещал да напусне съвсем скоро рено...а да видим кой е лицемера!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най - вече трябва хем да ядеш Хххалва, докато пускаш отзад телевизора на поредния канал.Разиииш ли иронията ?
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Най-вече Хауди изпреварват Тесла. През 2020-та ще пуснат модел, който има характеристики на Тесла от 2015-та. Възстановяват се, верно.
  • #3
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само швабите са ви в главата, ама швабите много бързо се възстановяват и отново изпреварват Тойотките и Тесличките дори след Дизелгейт.
  • #2
    17 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Никога не съм бил фен на френското автомобилостроене, но сега мога с ръка на сърцето да им кажа само едно голямо ЕВАЛА. Както казва колегата под мен, швабите само лицемерничат.Браво на франсетата.Дано скоро се научат и истински коли да правят :)
  • #1
    28 rate up comment 11 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Браво на французите! За разлика от лицемерните шваби, които се захванаха да правят и дизелови хибриди...