IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo също отбеляза рекордна 2017 г.

Шведите са продали повече от половин милион автомобила

Volvo също отбеляза рекордна 2017 г.

Компанията Volvo Cars стана поредният производител, който обяви рекордни продажби за изминалата 2017 г. Шведите са успели да реализират по цял свят 571 577 нови автомобила, което е със 7% поече от 2016 г.

Volvo също отбеляза рекордна 2017 г.

Основните „мотори” на този успех са новите модели Volvo S90 и XC60 (на снимката), съобщават от марката, която е собственост на китайския концерн Geely. Най-търсеният модел на марката е именно новият кросоувър XC60, който успешно се конкурира с модели като BMW X3, Audi Q5 и Mercedes-Benz GLC.

Най-успешният пазар за шведите през 2017 г. е китайският, където продажбите в сравнение с предишната година са увеличение с 25,8%. Марката се представя отлично и в целия Азиатско-Тихоокеански регион, където ръстът на продажби за миналите 12 месеца е 20,9%.

В Европа, Близкия Изток и Африка продажбите на Volvo са нараснали с 3,3%, докато резултатите в Северна Америка и Южна Америка са много по-скромни - увеличение само с 0,7%.

В компанията са убедени, че през 2018 г. резултатите ще бъдат още по-високи, като основна роля за това трябва да изиграе новият компактен кросоувър Volvo XC40, чиито продажби стартират в началото на тази година.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo xc60
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    нововнос ( преди 6 години )
    Супер коли са си Волво, но са си скъпи. *** никога няма да си купи Волво, щото за тея пари ще се изтАпанчи със беемве или ауди и ще е звездата на селския мегдан!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Браво на Волво, бях много скиптичен за бъдещето на марката, след като Форд реши да ги продаде на Китайците, но това се оказа ренесанс за шведите. Пирели и те се развиват, въпреки китайските си собственици, подхода е много по различен от този на ГМ и Форд. Развойния център където се коват новите технологии беше запазен в Швеция, не като американците да сложат емблемата на СААБ, върху Опел Вектра и съкращаване и икономии до дупка...
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 6 години )
    Майко мила, имаш ли завършен трети клас?
  • #4
    1 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Zhejiang Geely Holding Group Volvo, даваш една торба пари за XC90, и получаваш продукт Made in China. Поне в ерата Форд, бяха Шведски и Белгийски сглобки.
  • #3
    1 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    о одааа волво така дишат във врата на голямата тройка че чак издишатти като ги пишеш тия неща вярваш ли сити говорил ли си някога със собственик на волво по утрепани персони няма скучни нещастни самовлюбени парвенюта егоцентристи които по далеч от волво не виждат в къщи имат олтар с емблемата и се кланят преди да заспят те и рекламите им такиви заспали зомбирани представители на истамбулската конвенция
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Волво здраво дишат във врата на немската премиум тройка, но и като цени вече не им отстъпват. няма спор, че новите им модели са чудесни.
  • #1
    0 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    половин милион повече балъци на пътя