IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Безпилотният Lexus LS 600hL сканира всичко в радиус на 200 метра

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Компанията Toyota представи тестови прототи на автономен автомобил от следващо поколение. Публичната премиера на машината ще се състои на предстоящото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Безпилотникът е построен на базата на предишната генерация на хибридния седан Lexus LS 600hL. Автомобилът е оборудван с усъвършенстван LiDAR, който може да сканира пространството в радиус от 200 метра около колата. Новите фотоелектрически сензори позволяват да се разпознават обекти в тъмната част на денонощието и при лошо време.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Машината е оборудвана и с LiDAR-сензори, настроени за работа в ограничен и по-близък диапазон. Те разпознават малки обекти – например деца, намиращи се на близко разстояние на пътя.

Специално за допълнителното оборудване инженерите на Toyota са разработили и специален обтекаем модул, разположен на покрива на колата Освен с подобрена аеродинамика, тази конструкция се отличава и с компактните си размери.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

В компанията предвиждат направата на поне два работни прототипа, чиито изпитания ще стартират през пролетта в Мичиган. Там японския производител е създал полигон за тестове на автомобили с автономно управление.

От Toyota твърдят, че за да бъде завършен проектът и да се получи пълноценен безпилотен автомобил, трябва да се навъртят милиарди километри. По-голямата част от тях ще бъдат направени в режим на компютърна симулация, а останалите – на обществени пътища.



Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota lexus ls 600l
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    GP до Х ( преди 6 години )
    Бедна ти е фантазията какво коли произвежда Тойота... Тойота не е Авенсис и Корола. ЗА Япония и Америка произвеждат коли, които превъзхождат мечото ти... Замисли се, ако Мерцедес бяха толкова големи, нямаше да спестят пари предлагайки badje-engineering модел на Рено(Мерцедес цитан) и Ниссан(новия X class), който дори има ДВГ на Нисан... Няма да видиш дори едно болче от Рено/Нисан, по която и да е Тойота! Иначе смешни папагали като теб, колкото искаш
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Х ( преди 6 години )
    Само един 300sl струва повече от музея на Тойота, в който има две королки и няколко приуса.Това е марка за бедни американци и за заблудени селяци,като ти гледам началото на селския коментар изплуват комплекси
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, тоя пък! Смени дилъра бре... За началото на немската държава се върни около 15 века назад. Тяхната е доволно по стара от нашата... Баси смешниците се навъдиха.. Дошеее
  • #16
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кви музеи ве ка-вал?То вярно, че немчите правят морално и технологични таратайки за музея и за пенсионерите, ама аре да не приказваме за история, защото точно историята на немската държава много куца. Създадена е преди малко повече от 100 г. Ние пък си имаме държава повече от 1300 г и какво от това? по твоята логика трябва да сме по-по-най от германците нали. Пий си по-добре хаповете и не дрънкай глупости, че си смешен!А ти в музея на Тойота да си ходил случайно? Аре като отидеш се обади!
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    Някой от разбирачите да е ходил до музея на мерцедес,да видите колко история и какви коли е направила марката. Лексус е марка направена преди близо 30г. няма база за сравнение с мерцедес.А за теорията за кадилак направо припадам.....По-точно кой мерцедес е на база на кадилак 500К , 300SL,300 Adenauer та питам кой по-точно?
  • #14
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ходи да се лекуваш бе ВАГон! Всички в този форум ти го казват. Да са един двама да са се объркали случайно, но като гледам няма нормален човек, който само да прочете едно твое мнение и да не разбере, че никак не те слуша главата.Дай малко за Дошо и си лягай! Без да го споменеш не заспиваш. Мъка ти е сигурно, че още не ти е обладал ВАГи.на.та или е обладал, но не е повторил и те е оставил недовършен. Може и от това да са се изострили психичните ти заболявания...Недо.и.б.а.н и изоставен!Мъка!
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    А, и психаро-вагонцедеса, корейците се учиха от японците, а японците - от американците. "Великите" ти лоени мозъци също копираха оттам - спомни си перките на W111 прилежно чопнати от Кадилак и пак обяснявай какви епохи били въвели магарцедесните. Апоропо, оригинала на лафа "Мерцедес и всички останали" е "Кадилак и всички останали", а англичаните въвеждат бранда Made In Germany за да обозначават евтините германки имитации на оригинални британски стоки. Толкова за немската "оригиналност"!
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Психо-вагонеткин, под статия за свръх модерни японски технологии пишеш за пластмаси, копиране и поболяване от злоба... Кой ли е за диагноза?
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доказано е,че от злоба човек може да се поболее,така че е време да се притесниш за здравето си,със всичката злоба на ден която изливаш към всичко различно от японската ширпотреба за бедни хора без вкус,и оперирани от чувство за естетика.Това,че живота ти е скапан,не е причина да ни напомняш всеки ден...
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти не си психолог, а психоПат! Прави разлика!А между другото виж колко нововъведения са вкарали японците и колко от тях са ги копирали немските лоени мозъци! Виж и колко нови неща са го сложили за първи път в Лексус и после вурстовете са ги копирали и са ги сложили в Ес-каласата. Хибаво гледай и чети Оли, а не между редовете само! А за надеждноста, че бил а умряла преди 20 г. е вярно за немските талиги само и не важи за японките! Ако не вярваш виж съседната статия за Toyota Tundra и 1 млн мили!