Вход   Регистрация

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)
 

Безпилотният Lexus LS 600hL сканира всичко в радиус на 200 метра

Компанията Toyota представи тестови прототи на автономен автомобил от следващо поколение. Публичната премиера на машината ще се състои на предстоящото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Безпилотникът е построен на базата на предишната генерация на хибридния седан Lexus LS 600hL. Автомобилът е оборудван с усъвършенстван LiDAR, който може да сканира пространството в радиус от 200 метра около колата. Новите фотоелектрически сензори позволяват да се разпознават обекти в тъмната част на денонощието и при лошо време.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Машината е оборудвана и с LiDAR-сензори, настроени за работа в ограничен и по-близък диапазон. Те разпознават малки обекти – например деца, намиращи се на близко разстояние на пътя.

Специално за допълнителното оборудване инженерите на Toyota са разработили и специален обтекаем модул, разположен на покрива на колата Освен с подобрена аеродинамика, тази конструкция се отличава и с компактните си размери.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

В компанията предвиждат направата на поне два работни прототипа, чиито изпитания ще стартират през пролетта в Мичиган. Там японския производител е създал полигон за тестове на автомобили с автономно управление.

От Toyota твърдят, че за да бъде завършен проектът и да се получи пълноценен безпилотен автомобил, трябва да се навъртят милиарди километри. По-голямата част от тях ще бъдат направени в режим на компютърна симулация, а останалите – на обществени пътища.Снимки и видео: Toyota

Реклама  


Купи Lexus

 • Lexus Is 97 000 km

  10600 лв.

  дата на произв. - януари , 2007 г., пробег - 97000, С.к - Ръчна, цвят - Черен

 • Lexus Is IS 250 V6 4x4 Гаранция

  16900 лв.

  дата на произв. - септември , 2006 г., пробег - 159000, С.к - Автоматична, цвят - Сив

 • Lexus Is 220d 6ск Перфектен!!!

  10999 лв.

  дата на произв. - юли , 2007 г., пробег - 162310, С.к - Ръчна, цвят - Сив

 • Lexus Is 200 (155 к.с.) БЕЗ КОМЕНТАР

  4199 лв.

  дата на произв. - май , 2000 г., пробег - 208000, С.к - Ръчна, цвят - Сребърен

 • Lexus Gs FULL OPT

  14999 лв.

  дата на произв. - ноември , 2006 г., пробег - 250000, С.к - Автоматична, цвят - Червен

 • Lexus Is 250 V6 FULL MAX

  16980 лв.

  дата на произв. - март , 2007 г., пробег - 165000, С.к - Автоматична, цвят - Светло сив

Виж всички обяви

Коментари ( 19 )

Напиши коментар Влез

от: GP до Х ( преди 9 месеца )

Бедна ти е фантазията какво коли произвежда Тойота... Тойота не е Авенсис и Корола. ЗА Япония и Америка произвеждат коли, които превъзхождат мечото ти... Замисли се, ако Мерцедес бяха толкова големи, нямаше да спестят пари предлагайки badje-engineering модел на Рено(Мерцедес цитан) и Ниссан(новия X class), който дори има ДВГ на Нисан... Няма да видиш дори едно болче от Рено/Нисан, по която и да е Тойота! Иначе смешни папагали като теб, колкото искаш
Отговори
 
+1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 0

от: Х ( преди 10 месеца )

Само един 300sl струва повече от музея на Тойота, в който има две королки и няколко приуса.Това е марка за бедни американци и за заблудени селяци,като ти гледам началото на селския коментар изплуват комплекси
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Хаха, тоя пък! Смени дилъра бре... За началото на немската държава се върни около 15 века назад. Тяхната е доволно по стара от нашата... Баси смешниците се навъдиха.. Дошеее
Отговори
 
+1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

кви музеи ве ка-вал?
То вярно, че немчите правят морално и технологични таратайки за музея и за пенсионерите, ама аре да не приказваме за история, защото точно историята на немската държава много куца. Създадена е преди малко повече от 100 г. Ние пък си имаме държава повече от 1300 г и какво от това? по твоята логика трябва да сме по-по-най от германците нали. Пий си по-добре хаповете и не дрънкай глупости, че си смешен!
А ти в музея на Тойота да си ходил случайно? Аре като отидеш се обади!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: ... ( преди 10 месеца )

Някой от разбирачите да е ходил до музея на мерцедес,да видите колко история и какви коли е направила марката. Лексус е марка направена преди близо 30г. няма база за сравнение с мерцедес.А за теорията за кадилак направо припадам.....По-точно кой мерцедес е на база на кадилак 500К , 300SL,300 Adenauer та питам кой по-точно?
Отговори
 
  0
 

Положителни: 4  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Ходи да се лекуваш бе ВАГон!
Всички в този форум ти го казват. Да са един двама да са се объркали случайно, но като гледам няма нормален човек, който само да прочете едно твое мнение и да не разбере, че никак не те слуша главата.
Дай малко за Дошо и си лягай! Без да го споменеш не заспиваш. Мъка ти е сигурно, че още не ти е обладал ВАГи.на.та или е обладал, но не е повторил и те е оставил недовършен. Може и от това да са се изострили психичните ти заболявания...
Недо.и.б.а.н и изоставен!
Мъка!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )

А, и психаро-вагонцедеса, корейците се учиха от японците, а японците - от американците. "Великите" ти лоени мозъци също копираха оттам - спомни си перките на W111 прилежно чопнати от Кадилак и пак обяснявай какви епохи били въвели магарцедесните.
Апоропо, оригинала на лафа "Мерцедес и всички останали" е "Кадилак и всички останали", а англичаните въвеждат бранда Made In Germany за да обозначават евтините германки имитации на оригинални британски стоки. Толкова за немската "оригиналност"!
Отговори
 
+1
 

Положителни: 6  Отрицателни: 5

от: Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )

Психо-вагонеткин, под статия за свръх модерни японски технологии пишеш за пластмаси, копиране и поболяване от злоба... Кой ли е за диагноза?
Отговори
 
  0
 

Положителни: 4  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Доказано е,че от злоба човек може да се поболее,така че е време да се притесниш за здравето си,със всичката злоба на ден която изливаш към всичко различно от японската ширпотреба за бедни хора без вкус,и оперирани от чувство за естетика.Това,че живота ти е скапан,не е причина да ни напомняш всеки ден...
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Ти не си психолог, а психоПат! Прави разлика!
А между другото виж колко нововъведения са вкарали японците и колко от тях са ги копирали немските лоени мозъци! Виж и колко нови неща са го сложили за първи път в Лексус и после вурстовете са ги копирали и са ги сложили в Ес-каласата. Хибаво гледай и чети Оли, а не между редовете само! А за надеждноста, че бил а умряла преди 20 г. е вярно за немските талиги само и не важи за японките! Ако не вярваш виж съседната статия за Toyota Tundra и 1 млн мили!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: Психолог ( преди 10 месеца )

Кой разглобява лексуси бе психично болни човече... Японците и корейците се научиха да правят коли разглабяйки мерцедеси,защото бенц винаги ще си остане еталона във всичко.излизането на еС класа задава епохата в автомобилната индустрия,защото винаги в нея дебютират новите неща за индустрията като цяло.Ти и пластмасовият ти свят от ръждиви японци няма как да знаете какво е класа,защото японските сапунерки са ширпотреба за хора без вкус и възможности.а това с надеждността им умря преди 20 години..
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Немец и технологии са, като магаре и космос. На немеца му дай дя издялка някой тракалник и да излъже колко е технологичен с китайските части и електроники. Немеца разчита на задкулисието и политическите врътки, за да може да продава. Без лобитата и измамните медии са за никъде. В манипулациите нямат равни. Продават въпреки качеството. Явно са добри в маркетинга за разлика от технологиите,където са пълна трагедия. Японците от много години задават приоритетите в автоиндустрията а вустовете следват
Отговори
 
+4
 

Положителни: 7  Отрицателни: 3

от: Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )

И разбира се че Лексус никога не са имали проблем с това че са част от Тойота - нещо повече, за тях това винаги е било предимство - премиум бранд с надеждността на Тойота. Нечувано! А немските смешници след 25 години разглабяне на Лексуси и напъни в копирането още гледат качеството и надеждността на Лексус през крив макарон. За технологиите да не отваряме дума, че там нещата са трагикомични - канцерогенни тракалници срещу горивни клетки. Но те лоените мозъци толкова си могат.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 12  Отрицателни: 3

от: Швабен зи каскен ( преди 10 месеца )

Ха-ха, в тази област немците и американците били по-напред! И как стигна до тоя гениален извод?
ВАГита, трябва да сте благодарни на японците, защото без тях канцерогенник помпа-дюза или атмосферен В8 щяха да са върховните технологии.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 10  Отрицателни: 4

от: Хаха ( преди 10 месеца )

Хахаххаха верно,*** балъците.Едните правят луксозни автомобили, бентлита ментлита,тия сложили лепенка тойота на най-луксозния си автомобил.Трябва да си голям балък да дадеш пари за тая тойота с надценка...
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 6  Отрицателни: 10

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Като гледам тоя уж премим Лексус,който голям напън има да влезне в премиум сегмента,какъв голям надпис са му праснали "Тойота" ,после да не се чудят защо само Щатите го купуват.Там са толкова тъпи,че навремето купуваха "камък в кутия" за домашен любимец,та да ви е ясно, колко проста нация.Може да им продаеш *** в целуфан,както е случая с тази широптребна тойота.Едните премиум марки правят ролс ройс,майбах и бентли,другите правят ярис и аурис.край на историята.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 8  Отрицателни: 12

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

В тази област немците и американците определено са по-напред. И така е било винаги досега.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 6  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Ти по-добре кажи българските мозъци какво са измислили, немците и японците ги остави те и без теб ще се оправят.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Тц, тц, тц...
Ама не знаете ли, че немските лоени мозъци тезои неща са ги измислили ехееее от много години, но не са ги вкарали в приложение, защото пазар е нямало за тях. Никой, нищо, никога не е измислил освен „умните“ немски инДзинери. Всички крадат от тях да знаете. Ако не ми вярвате четете редовно АБ, АМС, ТЮФ, АДАК, ДЕКРА и другите им смешни медийни пропагандатори!
Отговори
 
+5
 

Положителни: 11  Отрицателни: 6


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising