IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на дизели в Германия паднаха с 13%

Като цяло автомобилният пазар в страната отбелязва ръст

Продажбите на дизели в Германия паднаха с 13%

Продажбите на автомобили с дизелови двигатели в Германия през 2017 г. са паднали с цели 13% до 1,34 млн. единици. Това съобщава изданието Automotive News, което се позовава на свои източници.

Продажбите на дизели в Германия паднаха с 13%

Като цяло пазарът в Германия записва ръст от 2,7% прези миналата година и достига 3,44 млн. нови автомобили. Увеличението е по-малко от това за 2016 г., когато то беше 4,5%. Забавянето на ръста се дължи на скандала с манипулираните дизелови двигатели, категорични са експертите.

Според информацията, през декември в Германия е отчетен спад с 1% на продажбите на нови коли – до 254 000 бройки. В същото време обаче се отбелязва ръст с цели 5% на регистрацията на нови автомобили от физически лица.

Ситуацията с продажбите в Германия се е отразила и на пазарите в Италия и Франция, където през декември е записан спад съответно с 3,2 и 0,5%. Най-лошо е положението с турбодизеловите коли във Франция, където за първи път от 2000 г. насам техният дял е по-малко от 50%.

Снимки: Automotive News

0 от 500