IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците в Porsche заплашват със стачка

Служителите искат увеличение на заплатата и намаляване на работното време

Работниците в Porsche заплашват със стачка

Работници в германския автомобилен производител Porsche заедно с германският синдикат на металурзите IG Metall се готвят за стачка. Те настояват  за 6-процентно увеличение на заплатите и намаляване на седмичното работно време от 35 на 28 часа.

Работници от Porsche излязоха на стачка

Исканите промени трябва да засегнат 3,9 млн. работници от металургията и автомобилната индустрия. В стачката ще се включат 2500 работници на Porsche и 600 служители на компанията-производител на автомобилни части ZF.

Протестиращите обявиха, че ще спрат работа в понеделник, ако работодателите не изпълнят исканията им. От IG Metall обосновават изкисванията си добрите резултатите на икономиката на страната, както и с намаляващата безработица.

Засега работодателите отхвърлят исканията на работниците, като предлагат увеличение на заплатите от 2% през април и еднократно плащане от 200 евро за първото тримесечие. Двете страни явно все още са далеч от споразумение, тъй като вече е изпуснат обявения по-рано срок за това - 31 декември.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche ig metall
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вярно е че Трошетата ги правят от трошлива пластмаса. Те затова им викат Троше. Лошото е, че не само пластмасите се трошат, а и всичко останало. Немска му работа...
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Do6o otrApko ( преди 6 години )
    Какво троше, бе пластмаса трошлива
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега се разбира що немската икономика с милярдни излишъци ми то се оказа че заводите им са съвременна версия на Аушвиц бачкаш до 87-8 за малко пари като роб.И някои ми фалят ква чудна държавичка била Германия!робии!
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Е ние тук за 40 часа какви пари трябва да вземем!!!
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Айде баба Меркел доведе турците и сирийците и се започна. Ще стане като във Франция, там мързеливите араби по заводите хем работят малко, хем калпаво, а искат много пари.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея от Троше пък за какво ще стачкуват само не разбрах? Значи искат вместо 7 ч на ден както до сега да работят по 6 часа и да получават повече пари на всичкото отгоре. Те това никъде го няма. Май и тези ще ходят в Китай да си правят бракмите. То не, че повечето части не са китайско производство, но това е друга тема...
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нема страшно!Китайците ще ви вземат и това производство, а немците ще се хвалят, че имали ниска безработица. Ниска е да, защото това е държавата на хилядата евро. Масово германците са на заплати 1000-1500 евро. Масово! Много от тях спряха да работят и получават социални помощи, защото какъв е смисъла да бачкаш цял месец за тези мизерни пари, а социалните помощи да са ти 800 евро и да ги получаваш без да си мръднеш пръста. Намериш нещо на черно за по няколко часа и вземаш същото...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    отдавна е ясно че себестойноста на производството в Германия е твърде висока...идеално решение на проблема: местят заводите във Виетнам и край!