IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA почти разкри електрическото Niro

Концептуалният модел показва бъдещи технологии на марката

KIA почти разкри електрическото Niro

Корейската компания KIA Motors Corporation показа интригуващи изображения на нов коцептуален кросовър, чиято премиера ще се състои на откриващата се тази седмица изложба за потребителска електроника.

KIA почти разкри електрическо Niro

Информация за модела засега липсва, но на задната броня се вижда надпис Niro EV, от което става ясно, че в Лас Вегас ще бъде представена електрическа версия на модела KIA Niro. Трябва да се отбележи още, че в профил новият кросоувър е идентичен с компактният крос KIA Niro. Има обаче редица различия в предната и задната част на автомобила.

KIA почти разкри електрическо Niro

От компанията обясниха, че новата концептуална разработка илюстрира пътя към бъдещата електрификация на марката. Прототипът е оборудван с интерфейс „човек – машина” (HMI) и нова осветителна система. Целта на използваните технологии е да се изследва техния потенциал и представянето им на пазара през следващите години.

KIA почти разкри електрическо Niro

Заедно с новия си концепт, KIA ще представи и поредица иновативни технологии. Интерактивната разработка на компанията "Beyond Autonomous Driving" демонстрира съществуващи и бъдещи технологии, които обобщават плановете на производителя за автомобилната автономност и мобилност, които ще се надграждат с представянето на нови системи за автономно шофиране.

KIA почти разкри електрическо Niro

По време на изложението 3-те експоната KIA ще покаже новите си технологии за усъвършенстване на информационната свързаност между автомобила и пътниците в него. Пакетът ще включва асистиращи системи за водача и водещи HMI функции, както и първата в света автомобилна 5G връзка.

KIA почти разкри електрическо Niro

Самият Niro се предлага като хибрид, в който влизат 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. Моделът е достъпен и във версия PHEV, която може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Снимки: KIA



 

Тагове: kia niro niro ev
0 от 500