IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina направи най-бързото комби в света

Моделът B5 BI-Turbo Touring измести Mercedes-AMG E 63 S Estate от върха

Alpina направи най-бързото комби в света

Германската тунинг-компания Alpina представи новото поколение на модела си B5 BI-Turbo Touring. В неговата основата е последвата генерация на BMW 5-Series във версията G 30. Техническите характеристики на колата я превръщат в „най-бързото комби в света”, като тя измества от тази позиция Mercedes-AMG E 63 S Estate.

Alpina направи най-бързото комби в света

Под капака на новата Alpina B5 BI-Turbo Touring е поставен 4,4-литровият V8 с две турбини от модела BMW M550i. Мощността на агрегата е увеличена до 608 к.с., като така той превъзхожда дори новото M5 с неговите 600 к.с. Моторът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Alpina направи най-бързото комби в света

Характеристиките на B5 BI-Turbo Touring са забележителни. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а максималната скорост е 322 км/ч. Досегашният рекордьор при комбитата Mercedes-AMG E 63 S Estate също достигаше до 100 км/ч от място за 3,4 секунди, но скоростта му беше 290 км/ч.

Alpina направи най-бързото комби в света

Освен това Alpina B5 BI-Turbo Touring G30 за първи път в историята си получава завиващи задни колела. Те завиват на 2,5 градуса и улесняват управлението. Комбито има и 20-цолови джанти и спортни гуми Pirelli P-Zeros.

Моделът вече е на пазара, като са ясни цените му във Великобритания. Там новото най-бързо комби на планетата струва 91 000 паунда.

Снимки: Alpina
 

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 6 години )
    по-доброто БМВ, в т.ч. и М, винаги се е казвало Алпина. Доказан факт последните 30 години!
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    BMW редовно изчакват да видят какво ще направят Mercedes при премиумите и веднага тръгват да се надцакват. Във Ф1 обаче още не смеят да се мерят с ВЛАСТЕЛИНА !
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    GSX-R ( преди 6 години )
    Все ми е тая, поредната кола 200 000лв+ която не мога да си куя....
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    "Ти си ..."Стигна до заключението той, след като не успя да направи една елементарна връзка, за сравнението между две фирми за доработки, които бяха оприличени на емблематични машини от времето на Войната. :) Кой ли е глупав ?! Като ще говорим за рекорди за скорост от днес, да да ги видим "повечето рекорди за скорост се държат от модели на BMW" ?Бяха, преди 5 години обаче...
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ................... ( преди 6 години )
    не ми се спори с тебе и спри да четеш книги за ВСВ ами погледни нещо за автомобили от 21-ви век повечето рекорди за скорост се държат от модели на BMW
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Защото когато Брабус правеха доработки с по 800-900 к.с. на ЦЛС и максимална скорост от 370+ км/ч Алпина бяха на под 500 к.с. за най-мощните си модели. А сравнението между Шърман и Кралски Тигър е, че докато едното е най-доброто, другото е много далеч от най-доброто. Дори М5 с допълнителните пакети които предстои да излезнат, ще е по-бързо и по-добро от най-добрата Алпина. А ако не знаеш какво е Кралски Тигър (гледам в кавички си го сложил), вземи прочети някоя книга за ВСВ.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    .................... ( преди 6 години )
    ???????????Само неразбрах какво значение има кой какво тунингова и тези глупости там за"кралския тигър"не ги пиши повече да не ти се смеят хората и да мислят че все повече хаховци пишат тука ако имаш психично разтройство *** на лекар!
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    G-Power не тунинговат само БМВ, докато при Брабус, е точно така с Мерцедес. Ако ги сравним с танков от Втората световна война, Алпина е Шърман, а Брабус е Кралски Тигър.
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    .................... ( преди 6 години )
    А после от G-power na brabus и те така...
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Сега пък ще има отговор от Брабус и те така....