IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как най-всъдеходната G-Class губи битката със снега (ВИДЕО)

Дори 6-колесният автомобил се нуждае от помощ, за да се измъкне

Вижте как най-всъдеходната G-Class губи битката със снега (ВИДЕО)

Любопитно видео, на което се вижда как обявената за най-високопроходима версия на  Mecedes-Benz G-Class - шестколесната G 63 AMG 6x6, засяда в снега и се нуждае от помощ. Клипчето е заснето в Алпите, като беше публикувано в социалната мрежа Instagram.

Вижте как най-всъдеходната G-Class засяда в снега (ВИДЕО)

В случая се оправдава поговорката, според която "колкото по-мощен е джипът ти, толкова по-далеч се намира тракторът, който ще дойде да го издърпа". Всъдеходът явно се е движил по заснежените планински пътища, но в един момент е попадна в дълбока преспа и това се оказва фатално. Дори дошлият на помощ гъсеничен всъдеход с мъка се справя с изтеглянето на тежащия 4 тона "Гелендеваген".



Шестиколесният Mecedes-Benz G-Class беше представен през 2013 г. Автомобилът е оборудван с 5,5-литров V8 с две турбини, развиващ 544 к.с. и 760 Нм, 7-степенна автоматична скоростна кутия, портални мостове, 5 блокировки и система за напомпване на гумите.

Машината може да се изкачва по голям наклон и да преодолява препятствия с дълбочина от метър. Тя се произвеждаше до 2015 г., като цената на топ-версията достигна 400 000 евро.

Снимки и видео: Instagram

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    4 тона,какво очакваш Г клас е разработка на австрийците от Пух,а Мерцедес го продават под тяхната марка както продават мерцедеси с двигатели Рено и скорости Дачия на цената на престижен Лексус. В тоя сняг едно Сузуки Самурай ще направи за смях този грозен трафопост.
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    УАЗ гази по-дълбоки снегове. Факт!Слагаш едни вериги на 4-те колела и си ти. Една година в Балкана точно с УАЗ се добрахме до Златарица. Бяхме на вилата на приятел в Еленският балкан. През нощта обаче започна обилен снеговалеж и натрупа около 1 метър, а на места имаше навявания около 2 м. Бяхме блокирани. Ядене и пиене имахме достатъчно за няколко дни. На вторият ден първата кола, която дойде беше УАЗ. Тогава се уверих във възможностите на тази кола.
  • #4
    15 rate up comment 16 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    Изобщо не се изненадвам от това показно джипче. Бас хващам, че една УАЗ-ка ще пропълзи повече.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Spider Merc
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нагази в хубав сняг, принципно Ге-то си е добра машина,но много зависи задкормилното устройство какво е.Виждал съм стара Ге да гази в далеч по-трудни места и на излиза без проблем.
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Интересно ми стана, какъв ще е този 100 градусов наклон...Това си отива на *** ъгъл...... май.