IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън напуска социалните мрежи

Британецът си навлече остри критики заради клип с негов племенник

Хамилтън напуска социалните мрежи

Социалните мрежи стават все по-важни за Формула 1, въпреки че по времето на Бърни Екълстоун феновете успяха да изпреварят спорта и състезанията на територията на Фейсбук или Инстаграм. А в края на 2017г.  и началото на 2018 се случи немислимото – оказа се, че Кими Райконен има повече последователи в Инстаграм от Люис Хамилтън.

Хамилтън напуска социалните мрежи

Финландецът, който има култов статут сред феновете си, основно заради дистанцираното му поведение, дебютира в социалните мрежи за началото на 2018 и обясни, че „не знае какво прави”, като цитира собственото си сопване по радиото по време на Гран при Абу Даби през 2012, когато се скара на бокса на Lotus да го оставят на мира, защото знае какво прави.

Така 4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел остава единственият пилот от световния шампионат, който отсъства от социалните мрежи.

А от дни към него се присъедини и Люис Хамилтън, също 4-кратен световен шампион, който взе титлата през 2017. Съвсем доскоро Люис имаше общо над 5 милиона последователи в Twitter и Instagram. Но началото на края дойде по време на коледните празници, когато Люис публикува видео, на което той се кара на свой братовчед, облечен в „рокля на принцеса” и Хамилтън му обясни, че момчетата не се обличат така.

Последваха остри критики към световния шампион, който на 26 декември официално се извини на няколко пъти за постъпката си, а след това започна да трие постовете си в социалните мрежи, като за началото на 2018 ги напусна окончателно, като последно там останаха новините от първия му сезон в Mercedes през 2013.

Страницата на Хамилтън във Facebook обаче остава активна, там той има над 4 милиона последователи и за последно се появи снимка на пилота с кучетата му, направена по време на коледните празници.

0 от 500