IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6000 клиенти съдят Volkswagen в Швейцария

Оранизация за защита на потребителите внесе иск в съда

6000 клиенти съдят Volkswagen в Швейцария

Швейцарската организация за защита правата на потребителите SKS (Stiftung fuer Konsumentenschutz) заведе иск от името на 6000 собственици на автомобили, произвeдени от Volkswagen Group и закупени от местния дилър AMAG заради скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна. Искът вече е подаден в търговския съд в Цюрих, съобщава Automotive News.

6000 клиенти съдят Volkswagen в Швейцария

От организацията съобщават, че вредите възлизат средно на 15% от първоначаналната цена на закупените автомобили. Преди да се стигне до съда, в SKS са се консултирали и със застрахователни компании от страната, така че собствениците на колите да могат да получат съответното обезщетение.

„Още в самото началото, обявените като „екологично чисти” автомобили, бяха сериозно надценени. След като се оказа, че техните системи са манипулирани, те загубиха голяма част от стойността си на вторичния пазар”, се казва в съобщението на SKS.

На свой ред от Volkswagen обявиха, че техните адвокати ще проучат искането, но то не бива да бъде приемано, тъй като експертите в автомобилната индустрия не са успели да установят значителна загуба на пазарна стойност на дизеловите автомобили на концерна, продавани в Швейцария.

От концерна допълват, че 98% от общо 173 000 коли с манипулирани дизелови двигател, които са продадени на територията на страната, вече са ремонтирани напълно безплатно. Дилърът на концерна – AMAG, на свой ред допълни, че искането не бива да бъде приемано, тъй като в момента дизеловите автомобили втора употреба, произведени от Volkswagen Group, са на цените на конкурентите, като при някои модели дори са по-скъпи.

 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    аз ако имам под капака двигател 1.4, пък ако ще и с корабна турбина, ще ме е срам да пиша по форумите!
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хах, кво пишеш, че изтребва? Кво общо имат японци и корейци с измамите на ВАГ? Ммм?
  • #8
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    Карам 5 годишен VW с мотор TSI. Не пипа маслото от смяна до смяна, а мотора се настъпва доста. Като изтребител е на магистралата (изтребва жълти вредители).
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    FF ( преди 6 години )
    Тиии нрмален л иси бе...кой ще съди авто компания за разход на масло >? Егати трола..идея нямаш каква тъпотия си написал.
  • #6
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VW са от малкото читави автомобили на пазара, които заслужават всяка стотинка за покупката си !
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аха, корекция на горивната таблица. Лек спад на мощността и въртящия момент и влизат в Евро5. Също така и разхода на гориво би следвало да слезне надолуАбсолютно безплатно е
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При ремонта, просто сменят работната точка на двигателите. Скопяват ги, от там губят производителност, но пък падат и нивата на вредните емисии. В САЩ пробваха да ги съдят за това, но подобно на делата за изкуственото забавяне на iPhone със стари батерии, и тези не успяха.
  • #3
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи,А ти какво очакваше да каже дилърът AMAG? Да си признае ли? От тази компания никога не грешат, каквато и измама да направят, а тази е само поредната.Това ВАГи-налщината са пореден път се убеждавам, че е диагноза. Върви се лекувай! Само ти остана във форума ***. Единствен, който от сутрин до вечер тролиш и слагаш колкото си искаш + и -. Зле си момче.
  • #2
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За мен е уникално как успяват да ги "ремонтират" напълно и то да видиш - безплатно. Доколкото разрах те не са развалени, а са програмирани да лъжат че са екологични. След "ремонта" вече не лъжат или наистина са станали екологични (което едва ли може да се случи). Запазват ли същия евро сертификат? Май този "ремонт" е също измама.
  • #1
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Е Дошовци!? ( преди 6 години )
    Дилърът на концерна AMAG, на свой ред допълни, че искането не бива да бъде приемано, тъй като в момента дизеловите автомобили втора употреба, произведени от Volkswagen Group, са на цените на конглокентите, като при някои модели дори са по-скъпи.