IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen с рекордно производство през 2017 г.

6 млн. автомобила са били произведени в повече от 50 завода в 14 страни

Volkswagen с рекордно производство през 2017 г.

Автомобилният гигант Volkswagen започва да бере плодовете на моделната си експанзия през тази година, записвайки рекордни производствени обеми. Въпреки че до края на календарната година остават няколко дни, от компанията от Волфсбург съобщиха, че ще успеят да произведат своя автомобил номер 6 000 000. От данните става ясно, че новите членове на моделното семейство (T-Roc, Tiguan Allspace и Atlas) са помогнали за постигането на впечатляващия резултат, все пак най-тежката част от работата е свършена от популярните от години модели на компанията.

Volkswagen с рекордно производство през 2017

Едва ли е изненада за някого, че Polo, Golf, Jetta и Passat са били най-популярните модели на Volkswagen и през 2017, заедно със Santana, който се предлага в няколко различни версии на китайския пазар. Цялостно, компанията от Волфсбург предлага повече от 60 модела на световните пазари, а в близко бъдеще към тях ще се причислят и няколко нови. В идните месеци очакваме появата на T-Cross, както и на дълго очакваното второ поколение на флагмана Phaeton.

Volkswagen с рекордно производство през 2017

В портфолиото на германската марка присъстват и множество електромобили, които със сигурност ще набират популярност през следващата година , което пък от своя страна означава, че не е изключено рекордните резултати да се повторят и тогава.

Според официалната статистика от представянето на оригиналния Beetle преди 72 години, Volkswagen е произвела повече от 150 млн. автомобила. Колкото до бъдещето, в периода до 2020 цялото портфолио на фирмата ще бъде обновено и разширено, като SUV гамата ще нарасне до цели 19 модела.

Volkswagen с рекордно производство през 2017

Едно от големите предизвикателства пред компанията ще бъде да пусне електрическите концепти I.D. в производство, като първи в тази категория ще бъдат серийните версии на хечбека I.D., кросоувъра I.D. Crozz, както и на микробуса I.D. Buzz. Електрическите задвижвания са сред най-важните сфери на развитие за Volkswagen, имайки предвид желанието на компанията да има не по-малко от 1 млн. автомобила без двигател с вътрешно горене до средата на следващото десетилетие.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500