IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Компанията регистрира търговските марки I.D. Freeler и I.D. Cruise

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Германският производител Volkswagen е регистрирал търговските марки I.D. Freeler и I.D. Cruiser. Те ще бъдат използвани за нови електромобили на марката – концептуални и/или серийни.

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Към момента гамата електрически прототипи на Volkswagen включва хечбека I.D., минивана I.D. BUZZ и купеобразния кросоувър I.D. CROZZ. По-рано тази есен бе съобщено, че се подготвят още два модела - I.D. Lounge и I.D. AEROe, които най-вероятно ще представляват седан и купе.

Какво се крие зад названията I.D. Freeler и I.D. Cruiser, не е ясно. Изборът им обаче доказва намеренията на Volkswagen Group да предложи 32 електрифицирани модела за 5 години. Поне 20 от тях ще бъдат с марката Volkswagen, като всички ще бъдат изградени на платформата MEB, разработена специално за електромобили и хибриди.

Серийното производство на първия модел от гамата Volkswagen I.D. ще стартира в края на 2019 г., като ще се осъществява в завода в Цвикау (Германия). Това ще бъде хечбек за европейския пазар, който ще има размери на Golf и интериора на Passat. Пробегът му с едно зареждане ще около 600 км.

Година по-късно трябва да е готов и кросоувър, предназначен за САЩ. Той ще има пробег от 500 км.През 2022 г. ще излезе и миниван, отново за местния пазар. Всички електромобили на марката ще разполагат с достъп до интернет, както и с безпилотен режим.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "Volkswagen избра имена на още два електромобила"Миналата година "ще, ще..."Тази година "Ще, ще и избрахме имена"Другата "ще, ще има имена сега избрахме цвят"И така до 2055-та може и да изкарат нещо.
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея със сигурност , ако случайно направят електричка ще и сложат високоговорители със звук на дизел и ще монтират устройство за сажди, иначе хората как ще разберат, че това е Фолк с Ваген!Само за вибрациите не зная какво ще монтират. Дизелите все пак си тресат и да ти трака е незаменимо удоволствие. Любителите на тази технология затова не приемат дру вид задвижване, защото няма вибрации, тресене, тракане, сажди и миризма на нафта. Трактористи!
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Измислили имената, а сега да вземат и нещо да произведат, че стават смешни! Само обещания и ще, ще, ще...И да внимават със софтуерите!
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Е, ( преди 6 години )
    то тесла X да беше нещо готино....
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Авточасти ( преди 6 години )
    Представям си как колегата в магазина за части слуша по цял ден "за Бъз, за Крос, за Круз" и накрая му писва и изкрещява а за Г.З часати не искате ли?! Имаме много отзад в складааа!
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Евала Тесла ( преди 6 години )
    Добре че е Тесла че да има германците кои електрички да копират
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Сбогом Тесла! ( преди 6 години )
    Сбогом Тесла!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    freeler - кабрио, най-вероятно роудстър.Виж - cruiser, може да е кво ли не...все пак - най-после нещо свежо от ВАГ, аман от сажди.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Още нищо не са произвели...
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама че наглост да копират така Тесла модел Х. Не случайно ауди си купуваше автомобили а Тесла д ги копира.