IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Volvo излизат с два вида батерии

Първият такъв модел ще е на платформата на XC40

Електромобилите на Volvo излизат с два вида батерии

Шведският производител Volvo ще предлага два типа батерии за бъдещите си електромобили – базов вариант и такъв с увеличен капацитет. Това обяви шефът на направление "Изследване и развитие" на компанията Хенрик Грин.

Два вида батерии за електромобилите на Volvo

„За всеки електромобил ще предлагаме поне два варианта на батерията – поясни Грин пред списание Auto Express. – Базовият вариант ще е по-евтин, но ще предлага по-скромен пробег. Ще имаме и версия с по-голям капацитет и по-голям пробег, но това ще струва по-скъпо.”

Два вида батерии за електромобилите на Volvo

Първият електрически модел на Volvo ще бъде изграден на модулната платформа CMA, която беше използвана и при създаването на кросоувъра XC40. Електромобилът ще излезе на пазара под марката на Polestar, след като тунинг компанията беше отделена като самостоятелен производител на електромобили. Дебютът на модела е насрочен за втората половина на 2019 г.

Същата платформа CMA ще се използва и при създаването на наследника на сегашния V40. Новият модел трябва да е съперник на 1-ата серия на BMW, Audi A3 и А-класата на Mercedes. Очаква се, че моторната гама на бъдещия модел ще включва 3- и 4-цилиндрови бензинови мотори с турбо, както и 4-цилиндров турбодизел. Много е вероятно новият модел бързо да се сдобие с хибридна и електрическа версии.

Тагове: volvo polestar
0 от 500