IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Chrysler вкарва 2 млн. автомобила в сервизите

Акцията ще засегне само пикапа Ram, който има дефект в скоростите

Fiat Chrysler вкарва 2 млн. автомобила в сервизите

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) обяви сервизна акция за 1,8 млн. пикапа Ram, които имат проблем със скоростна кутия. Той може да доведе до самостоятелно изключване от режим „Паркинг” (P) и автомобилът да започне да се придижва.

Fiat Chrysler вкарва 2 млн. автомобила в сервизите

Според информацията, предоставена от FCA, акцията ще засегне предимно пикапите Ram 1500, произведени през периода 2009-2017 г. Същият проблем е открит и при тежкотоварните пикапи от марката, но техният брой е по-малък. По-голямата част от машините – 1,48 млн., са продадени в САЩ.

Оказва се, че при изпозване на автомобила при по-високи температури, той може да се задвижи сам, дори когато скоростната кутия е в режим на паркиране, а ключът е изваден. Дефектът е в устройството за блокиране на превключването на предавките.

От концерна разкриват, че на територията на САЩ вече са регистрирани „малък брой инциденти, при които са пострадали 7 души”. В рамките на кампанията производителят ще отстрани повредата, като препоръчва до идването в сервиза собствениците на колите да ползват ръчната спирачка.

Това е петата голяма сервизна акция, която FCA обявява през последните 4 месеци. Любопитното е, че всички те не са свързани една с друга и засягат различни модели на концерна.

Снимка: Fiat Chrysler Automobiles

Тагове: ram fiat chrysler
0 от 500