IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Концернът ще завърши годината на първо място по продажби

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Германският производител Volkswagen Group е постигнал „забележителна оперативна печалба през изминалата 2017 г.” Това обяви генералният директор на концерна Матиас Мюлер в интервю за Welt am Sonntag. Точните цифри ще бъдат публикувани през март 2018 г.

VW Group обяви забележителни резултати за годината

Мюлер е на мнение, че групата Volkswagen ще подобри рекорда си по продадени нови автомобили за една година. През 2016 г. концернът завърши с 10,3 млн. продажби, което го направи най-големият производител в света. Преди това в продължение на 4 години начело беше Toyota.

Само преди дни японците официално съобщиха, че ще завършат 2017 г. с 10,35 млн. продажби. Това означава, че ако Volkswagen подобри постижението си от миналата година, то той отново ще задмине големия си конкурент.

Шефът на концерна допълни, че скандалът с дизеловите двигатели вече е преодолян. Мюлер обаче не пропусна да разкритикува инициативата за намаляване на вредните емисии в европейските страни, като според него това ще донесе сериозни проблеми на всички автомобилни производители.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: vw group
0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В новината няма нито точна цифра на продадените автомобили, нито на финансов резултат. Айде нека да дойде март, да публикуват цифрите и тогава ще говорим
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С колите е както в животаЧовек който се хвали е въздух под наляганеЕми ето го другия случайКой се изтъква най мн. ФолцвагенВдички знаем за "немското качество"
  • #31
    4 rate up comment 0 rate down comment
    м.д ( преди 6 години )
    Междо другото имам път до София и смятам да си наема електричка vw уп ако знае някои как стават нщата да пише ще сам му много благодарен
  • #30
    4 rate up comment 0 rate down comment
    м.д ( преди 6 години )
    уш нямаше да има наследник на р8 а ко се оказа че ще има и р10 дори па може всички да са е трон след време като гледам на каде варвят нещата карах електрически голф и останах много очерован за мене електричките са бъдещето дано дано да им дигнат пробега че на голфака беше около 140 км
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Информирах се от медията, че нямало да има ново р8 етрън. Виж в раздел ауди.
  • #28
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кой р8 е трон е останал в киното има100 бройки продадени и една от тях е в българия по точно в бургас някаква мацка я кара информирай се преди да напишеш някоя глупост
  • #27
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Ff, наистина съм извратеняк, но пък си доволен, нали?! Но е факт, че така рекламираното р8 е трон си остана в киното. А фотонното гориво - сподели с нас разработките на ВАГ, че нещо сме пропуснали? Може би ти си водещия инженер, а? Весели празници от Бахамите!
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никоя компания не прави достатъчно качествени автомобили като преди, нови продажби трябват всяка година. Пък вие тука си спорете коя марка спечелила повече.
  • #25
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кучетата (ДОШОваците) си лаят а VW пак продава най-много автомобили! = Кучетата (ДОШОваците) си лаят а McDonald's пак продава най-много сандвичи!
  • #24
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "ВФ публично понесоха удар като никоя компания досега" Не,Фолксваген мамиха с двигателите си умишлено и бяха наказани. Те не отричат измамите си.