IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Двете суперколи се надпреварват в различни дисциплини на пистата

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Суперколите Nissan GT-R и Mercedes-AMG GT R премериха сили в две дисциплини на писта. Видео от дуела беше публикуван в YouTube-канала на издание CarWow.

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Купето със задно предаване Mercedes-AMG GT R е оборудвано с 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 585 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кути с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Съперникът – Nissan GT-R, на свой ред разчита на 3,8-литров V6 също с две турбини и 6-степенна скоростна роботизирана кутия с два съединителя. Японската машина е със задвижване на четирите колела, като вдига 100 км/ч от за 2,7 секунди и развива 318 км/ч.



В първия двубой двете суперколите стартираха от място, за да изминат ¼-миля. Те финишираха почти едновременно, като разликата беше 0,1 секунди. Във втория – летящ старт при скорост 80 км/ч и движение на трета предавка, спечели Mercedes-ът. Той също така спря напълно по-бързо от съперника си, като и в двата случая разликата беше минимална.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Блажени са вярващите.Много преди тия измислени тестове имаше клипове от ентусиасти, не от поръчкови журналисти като англичаните, в който ГТР бие Мерцедес-а където го набара.Вижте, аз бих взел Мерцедес-а, но не мога да си кривя душата.
  • #13
    9 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    @112, цената на Nissan GT-R отдавна не е толкова ниска. Пари не се плащат само за ускорение, а и за други неща - качество, имидж, цялостно поведение и така нататък. Nissan GT-R притежава в по-малко количество от всичко това и напълно естествено е да струва по-малко. Ако +200 000 лева са малко де... Който има да даде 200 000, спокойно ще извади и малко над 300 000 за AMG GT-R, който е по-евтин от аналогично 911.
  • #12
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Някой може ли да ми обясни защо немците копират името на GT-R?!Нали уж немците всичко са измислили, а дяже едно име не могат да си измислят ва колата. И зщо Годзилата щом е толкова зле според фенчетата на немското, *** немски лоени мозъци все с нея искат да се дърпат? А сга де?!
  • #11
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    И до тия кочини пускаме R8 V10 610Plus или Turbo /TurboS и край с детската градина!!!
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    И накрая идва Теслата и ги помита и двете.Нещо като накрая дойде горския и ни изрита от гората!
  • #9
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз пред локумите обичам фактите. А те са, че задно би 4x4 и то на писта като Laguna Seca, и то с няколко коли преднина, в ръцете на един и същ пилот, в един и същ ден. Не знам закъде в неделя GT-R фенчетата се обаждат..
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    И накрая като удариш чертата японеца е значително по-евтин. Как няма да се продава като топъл хляб.
  • #7
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немските параходи винаги се натискат да мерят сили с еталона Nissan GTR, даже и името му прекопираха немските копировачи.
  • #6
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очебийна е липсата на ускорение от 0 до 100 км./ч., където Нисана е с много напред. Избрани са такива тестове, при които МБ да е добре. Летящият старт също може да е с други параметри и тога МБ ще изгуби. Единственото стандартно е спирането, но там МБ е по-добър заради по-малкото си тегло и затова е включен.
  • #5
    16 rate up comment 9 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Нормални резултати. Годзила е вече на 10 години, колкото и да го подобряват и обновяват, колата просто е морално остаряла. Да не пропускаме и факта, че е доста по-тежък от Мерцедеса, а и с по-слаб мотор. Все пак от Нисан готвят нещо велико с новата генерация. Просто ще трябва да почакаме.