IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

10 автомобила, които все още може да бъдат поръчани като чисто нови

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Краят на 2017 г. приближава и дойде време да разберем какво може да си подари за празниците човек с много пари. Това са 10-те най-скъпи автомобила, които все още могат да бъдат поръчани на техните производители. В случая става дума само за нови коли, а не за класики като Ferrari GTO, които се предлагат на различните аукциони.

10 място - Hennessey Venom F5 - 1,6 млн. долара


Стартираме с претендент за званието „най-бърз автомобил на планетата”, чиито доставки към клиентите ще започнат през 2019 г. Почти сигурно дотогава Venom F5 ще счупи световния рекорд за скорост, като за това ще му помогне 7,4-литровият V8 двигател с 1600 к.с. Предполага се, че тази кола ще успее да развие 480 км/ч.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Този F5 е построен на напълно нов шаси, а не на платформата на Lotus, използвана от Hennessey Venom GТ. Списъкът с опции е доста богат и съответно доста скъп – около 600 000 долара. Базовата версия струва минимум 1,6 млн. долара.

9 място - Zenvo TS1 GT - 1,8 млн. долара

В Zenvo станаха за смях, след като предоставиха на Top Gear модела си ST1 и той изгоря по време на теста. Затова в компанията се захванаха сериозно с отстраняването на грешките и представиха TS1 GT. Конструкцията на колата беше преработена напълно и тя получи нови салон, окачване, антикрило, дифузьор и най-важното – различен двигател. Досегашният V8 на GM отстъпи място на 5,9-литров с два механични компресора. Той е собствена раработка, като мощността му не се съо/щава.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Всичко това доведе и до промяна в цената на колата. Обичайният ST1 струваше около 800 000 евро., то новата версия е близо 2 пъти по-скъпо – 1,8 млн. долара. От нея ще бъдат произведени само 15 бройки. Ще има и само една, уникална TS1 10th Anniversary, посветена на 10-годишнината на компанията. Тя ще струва 2 млн. долара.

8 място - W Motors Fenyr SuperSport - 1,9 млн. долара


Наскоро компанията W Motors, която стана известна след 7-ата серия на „Бързи и яростни” обяви, че започва серийнто производство на своя втори модел Fenyr Supersport. Купето беше представено още през 2015 г., но едва сега то стига до конвейра. Тиражът на колата ще бъде 25 бройки (за сравнение от първия модел на марката Lykan Hypersport бяха произведени едва 7), но цената ще е по-ниска - 1,9 млн. долара срещу 3,4 за предишния модел.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Впрочем Fenyr Supersport е оборудван с двигател, тип „боксер”, на компанията RUF. Той развива 900 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди. Максималната скорост е 400 км/ч, а първите готови коли ще стигнат до клиентите през 2018 г.

7 място - Koenigsegg Regera - 1,9 млн. долара

Тъй като всички екземпляри от настоящия най-бърз сериен автомобил на планетата Agera RS са разпродадени, то потенциалните клиенти на Koenigsegg могат да си поръчат суперхибрида Regera. Мощността на бензиновия двигател и електромотор е 1500 к.с., а максималната скорост на роудстъра е около 410 км/ч.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

При ниски обороти електромоторът помага за задвижването на задните колела, а след това основата роля играе битурбо V8 двигателя. Ще бъдат произведени общо 80 бройки от модела, всяка от които ще струма минимум 1,9 млн. долара (без данъците и таксите).

6 място - Ken Okuyama kode57 Enji - 2,5 млн. долара

Ефектният спийдстър kode57 Enji се превърна в пропуска за достъп до елита на студиото на Кен Окуяма. И ако досега моделите, създадени от бившия креативен директор на Pninfarina, развиваха мощност от 300 к.с., то този модел с V12 мотор на Ferrari вече разполага със 700 к.с. Ще бъдат произведени 5 бройки, като се твърди, че поне 3 от тях не са купени.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Със сигурност първият клиент на kode57 Enji е най-богатият спортист на планетата – боксьорът Флойд Мейуедър. Не е ясно обаче кой е вторият (според някои информации такъв дори няма), тъй като колата не е толкова забележителна в техническо отношение.  Максималната скорост е 340 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди.

5 място - Apollo Intensa Emozione - 2,7 млн. долара

След като Роланд Гумперт напусна германската компания Gumpert, тя бе преименувана на Apollo и преживява втора младост. Това се дължи до голяма степен на суперколата Intensa Emozione, която ще излезе в тираж от 10 бройки. Екстремното купе е изградено на леко и много здраво шаси, което може да издържи ускорение до 2g.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Двигателят е 6,3-литров V8 с мощност 780 к.с., като той задвижва задните колела. Няма турбо, затова звукът е като на болид от Формула 1 от старата школа. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди, а максималната скорост е 335 км/ч.

4 място - Bugatti Chiron - 2,99 млн. долара

Френската хипекола загуби първото място в дисциплината „от 0 до 400 км/ч и обратно до 0”, където беше задмината от модела на Koenigsegg, но по отношение на максимална скорост все още не е казала послената си дума. През пролетта екипът на Bugatti ще се опита да постави световен рекорд. Като цена той превишава кокурента си, тъй като базовият модел струва близо 3 млн. долара.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Техническите хаактеристики на Chiron са известни – W16 мотор с обем 8,0 литра, който има 4 турбини и развива 1500 к.с. Скоростна кутия е 7-степенна, а задвижването съм четирите колела. Ще бъдат произведени 500 бройки, включително и специалните серии. Предвижда се и версия Supersport.

3 място - Ferrari FXX K Evoluzione - над 3 млн. долара

Както всички коли от серията XX, новото суперекстремно Ferrari FXX K Evoluzione е обвито в мистерия. За да получи точен отговор на въпросите си, клиентът трябва да има в гаража си няколко класически Ferrari, като и хибрида LaFerrari. Само тогава компанията дава шанс за купуване на този автомобил, създаден за писта. И по тази причина новият собственик няма да може да го закара в дома си.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Известно е, че FXX K Evoluzione има най-добрата аеродинамика сред серийните коли. При максимална скорост генерирата притискателна сила е 830 кг. Техническите характеристики не се разкриват, но едва те са по-лоши от тези на стандартното FXX K, което разполага с 1050 к.с. и 900 Нм въртящ момент. В завода на Ferrari ще произведат точно 40 бройки от модела, чиято цена предстои да узнаем. Но щом FXX K струва 3 млн. долара, версията Evoluzione със сигурност ще е по-скъпа.

2 място - Aston Martin Valkyrie - 3,2 млн. долара

През 2019 г. „Варкирия” ще се появи на пътя. Суперколата е съвместна разработка на спортното подразделение на Aston Martin и на тима от Формула 1 - Red Bull Racing, като основна роля играе легендарният конструктор  Ейдриън Нюи. Заради високите технологии и малкия тираж, колата ще струва 3,2 млн. долара.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Собственикът на колата няма да може да я препродава без разрешението на Aston Martin. От модела ще бъдат произведени 150 бройки, като повечето вече са продадени. Мощността на автомобила е 1100 к.с., а собственото тегло е около 1 тон.

1 място - Pagani Zonda HP Barchetta - 15 млн. долара

Далеч пред всички в тази класация е едно от последните творение на маестро Хорацио Пагани. От този невероятен автомобил са произведени само три бройки, като първата е собственост на самия Пагани, а втората - на бизнесмен, който не желае да се разкрива самоличността му. Третата обаче все още се продава, което не е изненада с оглед на цената.

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Pagani Zonda HP Barchetta бе показана на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч през авугст. Тя е изградена на базата на стандартна Zonda, като разполага с V12 мотор с мощност 800 к.с. Теглото на автомобила е 1250 кг., а максималната скорост превишава 310 км/ч.

Ексклузивно


Най-скъпите коли в света за 2017 г.

В този списък влизат автомобили, които все още не са продадени от техните производители. Това обаче не означава, че не може да се купи дори по-скъпа кола. Той Rolls-Royce Sweptail бе показан по-рано тази година, като е уникален. Той е изграден на базата на модела Phantom Coupe, като е правен по поръчка. Клиентът ще плати 13 млн. долара.


Препродажба

Най-скъпите коли в света за 2017 г.

Ако човек се разрови в интернет, може да бъдат намерени няколко Mercedes-AMG Project One (на снимката), Lamborghini Centenario, Koenigsegg Agera RS и др., които официално са купени от производителя, но всъщност са собственици на автосалони. И те се опитват да ги препродадат на по-висока цена на тези, които не искат да чакат.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Единствено ( преди 6 години )
    Бугати е сериен шосеен автомобил! Половината нямат право да се движат по пътищата,а само на писти. Единият шосеен е в 3/три!/ екземпляра.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всеки има право да поиска да не му се разкрива самоличността. Може и чрез подставени лиця да е купи и т.н. Нормално е разбира се да е така. И от данъчни може да го е страх, а най-вече от злонамерени хора, които само чакат да разберат някоя подробност за някой богат човек и да го издоят по някакъв престъпен начин.
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    я пак ( преди 6 години )
    "а втората - на бизнесмен, който не желае да се разкрива самоличността му."
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само няколко милиона не ми достигат, за да си купя някоя от изброените. На някоя следваща Коледа, ако събера от закуски може да си направя подарък.Фаворит ми еKoenigsegg Regera.Не че бих отказал някоя от останалите, ако някой реши да ми направи подарък.Ех, мечти...Ама нали по Коледа, ставали чудеса!