IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar I-Pace се оказа по-евтин от Tesla Model X

Ясни са цените на електрическия кросоувър в Европа

Jaguar I-Pace се оказа по-евтин от Tesla Model X

Компанията Jaguar разкри ориентировъчните цени на своя първи елекрически модел - кросоувъра I-Pace. Както съобщава autoblog.nl, в Холандия базовата S-версия ще се предлага за 82 000 евро. Тя включва 18-цолови джанти, светодиодна оптика и аудиоисистема Meridian.

Jaguar I-Pace се оказа по-евтин от Tesla Model X

Ако клиентът доплати още 8000 евро, той ще получи версията Jaguar I-Pace SE с 20-цолови джанти, кожен салон и електрическа врата на багажника. Топ-вариантът - HSE, разполага с матрични фарове, подгряване на задните седалки и акустика Meridian Surround Audio. Неговата цена е 97 000 евро.

В компанията ще предложат и специална модификация, като правят и с останалите си модели. Тя ще се казва I-Pace First Edition, като ще получипневматично окачване, панорамен покрив и проекционен дисплей. Нейната цена не се съобщава.

Технически всички версии са еднакви. Кросоувърът е оборудван с два електромотора, развиващи общо 400 к.с. и 700 Нм, както и с батерии с капацитет 90 кВт/ч, които позволяват пробег с едно зареждане до 500 км (по цикъла NDEC). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди.

Засега конкуренцията в класа на луксозните SUV-модели на ток е доста слаба. В него се позиционира по-големият на размери Tesla Model Х, при който цените стартират от 92 850 евро за слабата модификация. Топ-версията - 100D с пробег над 500 км, е значително по-скъпа - 112 500 евро.

През 2018 г. в Белгия стартира производството на Audi e-tron qiattro, който е с цели 20 см по-дълъг от кросоувър на Jaguar. А цените му ще започват от 96 000 евро.

Снимка: Jaguar
 

0 от 500