IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обиски в Nissan заради скандала с опасните коли

Властите проверяват предоставените им от компанията документи

Обиски в Nissan заради скандала с опасните коли

Сътрудници на Министреството на държавните земи, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония си извършили обиски в главния офис на Nissan Motor Co в град Йокохама. Това съобщава японската осведомителна агенция Kyodo.

Обиски в Nissan заради скандала с опасните коли

Акцията на властите е част от разследването на скандала, избухнал през октомври, огато се оказа, че последната проверка за безопасност на вече готовите коли на Nissan се извършва от служители, които нямат нужната квалификация. Целта на чиновниците е да установят доколко са верни документите по случая, предоставени им от производителя.

През октомври представителите на същото министерство проведоха обиски във всички заводи на Nissan на територията на Япония. Тогава беше установено, че поне в 5 от предприятията работи недостатъчно квалифициран персонал. Компанията беше принудена да спре производството, заради което готовата продукцията за месеца е с 40%  по-малко от октомври 2016 г.

Производителят също така трябваше да стартира и сервизна акция, която ще засегне 1,2 млн. автомобила от 20 различни модела. Всички те са произведени след октомври 2014 г. в Япония. Сред тях са хечбекът Note, седанът Skyline, електромобилът Leaf и кросуовърът Murano.

Nissan е част от най-големия автомобилен алианс в света, в който влизат още френският концерн Renault и японската компания Mitsubishi Motors. През 2016 г. в предприятията на Nissan са произведени над 5,5 млн. коли.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan motor co.
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Шогун ( преди 6 години )
    Майсторите по приготвяне на суши са достатъчно компетентни, за да проверяват качеството на продукцията на Нисан!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па драскач кумпитентен :)
  • #5
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде сега да продължите с митовете за японските коли... най надеждните, най най най...Фактите са, че са пълни *** всичките може би с изключение на Mazda. Изработка с качеството на подарък от зрънчо, слаби двигатели, скоростни кутии подходящи за шевни машини и т.н. Единствено с хибридите показаха някакъв напредък, но там е повече маркетинг от колкото реален ефект.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Мдаа .. ( преди 6 години )
    поразяващата ръка на рено в лицето на гусин Гомн се усети и тук!
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    БОГ ( преди 6 години )
    Бас държа че и ти лъжеш поне по веднъж дневно... Закрий се!
  • #2
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Директно закривай мошениците. Лъжат. Директно закривай.
  • #1
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ааааааххахахахахахахаххахахахакво стана е ???жълтурници.....кой лъжел, кой мамел ? а сега де ? къде ви е качеството е ? баламурници