IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti изпълни обещаното

Компанията предаде на своите клиенти 70 бройки от Chiron

Bugatti изпълни обещаното

През 2017 г. компанията Bugatti e изпълнила обещанието, което даде на своите клиенти – а именно да произведе и да им предаде точно 70 бройки от новата хиперкола Chiron. Това се похвалиха от централата на производителя на луксозни спортни автомобили.

Bugatti изпълни обещаното

Световната премиера на Chiron се състоя през пролетта на 2016 г. на автосалона в Женева. Производството на хиперолата стартира през есента на същата година в завода в Молсам, Франция. Първите бройки бяха доставени през март тази година.

За разлика от предишния модел – Bugatti Veyron, чиито тираж от 450 бройки се продава в продължение на 10 години, при Chiron търсенето е далеч по-голямо и превишава предлагането. В компанията планират производство на 500 бройки, като 300 от тях вече са предплатени.

Хиперколата е най-желана в Европа – 43% от поръчките идват именно от този континент. Следват Северна Америка (26%) и Близкия Изток (23%). Останалите 8% се падат на Азиатско-Тихоокеанския регион.

Bugatti Chiron разчита на 8,0-литров W16 с 4 турбини, развиващ 1500 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,4 секунди, до 200 км/ч – 6,1 секунди, до 300 км/ч – 13,1 секунди и до 400 км/ч – 32,6 секунди. Максималната скорост е 420 км/ч.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Суперкола: Недвижим имот, изкарван за почистване само в уикендите, обречен да кисне в гараж, в очакване на купувач. Суперколата се познава по това, че за нищо не става, вози като дърво, непрекъснато се опитва да ви убие, но за сметка на това е ултраскъпа.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и предишното беше най-доброто, затова го продаваха десет години. Всеки малък хечбек е много повече кола от туй недоразумение, дето се кара десет пъти в годината.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Най-доброто.Тисламедия що не сдавят широна с Мъскчу?Или след 10-12 години.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Fakt! ( преди 6 години )
    Made in France!
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    Почакайте да видим Aston Martin Valkyrie
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Върха в индустрията!Много бих искал да имам възможността да покарам такава или гранд спорт каквато предполагам ще има.