Вход   Регистрация

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.
 

Все още не е ясно какви ще са резултатите на миналогодишния лидер Volkswagen

Японският концерн Toyota Motor Corp. съобщи, че е успял да продаде 10.35 млн. автомобила през тази година, отбелязвайки ръст от 2% спрямо 2016. От компанията прогнозират, че през следващите 12 месеца ще се справят още по-добре.

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017

Резултатите бяха изнесени в сряда и поставят японския производител по-близо до миналогодишния лидер Volkswagen AG. През миналата година германците успяха да пласират 10.3 млн. автомобила, което ги направи недостижими за Toyota и американския концерн General Motors. За същия период резултатите на Toyota бяха 10.2 млн. автомобила, а прогнозите за 2018 са, че ще бъдат пласирани 10.495 милиона коли.

Renault-Nissan също започна годината със солидно представяне, но през втората половина започна да изпитва трудности, след като в японските заводи на компанията бяха открити някои нередности. Впоследствие Nissan започва да извършва мащабни сервизни акции, а скандалът очаквано се отрази в негативен план и на продажбите.

Повечето от останалите компании все още не съобщават резултатите си за отминалата година. Ръководството на Toyota многократно заяви, че компанията няма амбициите да бъде номер 1 по продажби в света, тъй като преследването на числа може да бъде нездравословно.

Конкуренцията на пазара за автомобили е ожесточена не само на големи пазари като тези в Щатите и Европа, но и на сравнително новите пазари в Китай и Индия, където в идните години се очаква постигането на изумителен ръст.

От Toyota обявиха, че през 2017 продажбите в Япония са скочили с 10%, а на чуждите пазари ръстът е 1%.

Интересен факт е, че компанията, чиято собственост е Lexus, не гледа особено оптимистично на резултатите в Япония през идната година, прогнозирайки спад на родния си пазар от 5%, докато резултатите на чуждите пазари ще продължат да растат според анализите.

Снимка: Toyota


 

Реклама  


Купи Toyota

Виж всички обяви

Коментари ( 19 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

"чисто нови" от Горубляне ли имаш предвид? Те нямат отношение към продажбите
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Жълтурчетата много се кефят, предполагам че всичките са допринесли към горната бройка с техните 'чисто нови' турски тойотки.
Смешници.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 4  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

И по едно време се събуждаш с бинокъла някъде дълбоко.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Най-се кефех навремето как безличната бяла Корола 1.6 подаваше бинокъла на бързио Голф 1.8 ГТИ
Отговори
 
  0
 

Положителни: 6  Отрицателни: 6

от: Благородни оризища ( преди 11 месеца )

Въпреки, че има хиляди от тия дрънгели, шофьорите им са трудно забележими в техните коли без имидж. А оттам толкова злобни и комплексирани, но крещящи "Вижте ме! Аз съм различен." Иначе Тойота са скучни коли, пречещи на пътя, купувани от хора без самоличност.
Най - безличната кола ? -Бяла Корола.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 6  Отрицателни: 10

от: zoom-zoom ( преди 11 месеца )

тойота предлагат от найсетина години ПРИУС, имат и МИРАЙ...ВАГ имат ТДИ и ТСИ...печки кюмюр и вентилаторчета! обаче са царе на бъдещото време - ще, ще, ше...
Отговори
 
+2
 

Положителни: 6  Отрицателни: 4

от: До очевидеца! ( преди 11 месеца )

Това, че някъде из твоето село си видял една измъчена Тойота на 2 милиарда километра да пуши нищо не значи! ФВ-тата така излизат от завода и си пушат от първите им километри до последните! Доказан ФАКТ - самите те си го признаха! Превръщат света(с помощта на *** си клиенти) в една голяма газова камера!
Отговори
 
+1
 

Положителни: 9  Отрицателни: 8

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Фолксваген си признаха,че са мамели с дизеловите си двигатели,които са технологично много изостанали от дизелите на Тойота D4D.Да не говорим за другите модерни коли на Тойота хибриди и водородни коли,за които фолцваген не са и чували ,камо ли да фалшифицират германските им инженери прекопировачи.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 8  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Ахааа, махнаха статията за празния ход на автомобилите. Добре, защото беше супер аматьорски преведена. Може ли такова невежество, баси!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 5  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Тойота е намерила 10.35 млн балами в 8 милиардната планета на които да продаде естетично-обидните и технологично- изостаналите си консервени кутии.
Отговори
 
 -3
 

Положителни: 8  Отрицателни: 11

от: Швабен зи каскен ( преди 11 месеца )

Хех, според официалната статистика на OICA, ВАГ никога не са продавали повече коли от Тойота. Това че били най-големия производител е поредната им лъжа за баламурници. Учудващо е колко много шарани се хващат.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 14  Отрицателни: 11

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Покажи Коментара
глупендера !
цял свят видяха VW какви са и те в разгара на това виждане какви са - станаха НОМЕР ЕДНО по продажби !
нещо логиката ти я няма, а доше, клошарче жалко !
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 9  Отрицателни: 14

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

като очевидец ще разкажа че карахме след тойота авенсис комби не е истина какви сажди излизаха от ауспуха не знам за фауве какво толкова са ревнали но тойота са за тотална забрана да произвеждат автомобили няма значение дизел бензин хибрид или водород тази компания е дъното на автопроизводителите
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 16  Отрицателни: 18

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

Къде виде грозде, бе умник! Оцет!Сякаш целият свят не ги видя какви ги вършат?!Най-големият скандал реализираха за всички времена! Дрогирай се със саждите и продължавай да се опитваш да постигнеш мисловна дейност! ***!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 16  Отрицателни: 13

от: Ей ( преди 11 месеца )

Долния ДОШОгуб - Гроздето ти идва кисело - А?
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 16  Отрицателни: 17

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

VW - Душегубките! Дано продажбите им да спаднат до нула, за да има шанс да оцелее земята! Лъжливи и алчни смешници, а продуктите им бълващи сажди! Клиентите им са още по-жалки от самите тях!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 20  Отрицателни: 18

от: FenIX ( преди 11 месеца )

Фолксваген изкупиха огромен брой марки затова имат тези резултати. По марки за 2016 Тойота имаха 7,2 млн продажби, а ФВ 6,1 млн. Тоест 4,2 млн са дошли от Шкода, Сеат, Ауди и др в групата. Съвкупно те правят продажби повече от тези на Хюндай, които са в топ 5 автомобилни компании. Явно това е начина.
Отговори
 
+10
 

Положителни: 15  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 11 месеца )

vw ще е чудо да продадат толкова и те или повече !
което не е толкова важно
показаха миналата година , че дори и след зловещия удар с/у тях могат да правят и продават АВТОМОБИЛИ !
Отговори
 
+4
 

Положителни: 13  Отрицателни: 9

от: VW-N1 ( преди 11 месеца )

Покажи Коментара
x2.. 3a VW .
Отговори
 
 -9
 

Положителни: 6  Отрицателни: 15


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising