IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.

Все още не е ясно какви ще са резултатите на миналогодишния лидер Volkswagen

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.

Японският концерн Toyota Motor Corp. съобщи, че е успял да продаде 10.35 млн. автомобила през тази година, отбелязвайки ръст от 2% спрямо 2016. От компанията прогнозират, че през следващите 12 месеца ще се справят още по-добре.

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017

Резултатите бяха изнесени в сряда и поставят японския производител по-близо до миналогодишния лидер Volkswagen AG. През миналата година германците успяха да пласират 10.3 млн. автомобила, което ги направи недостижими за Toyota и американския концерн General Motors. За същия период резултатите на Toyota бяха 10.2 млн. автомобила, а прогнозите за 2018 са, че ще бъдат пласирани 10.495 милиона коли.

Renault-Nissan също започна годината със солидно представяне, но през втората половина започна да изпитва трудности, след като в японските заводи на компанията бяха открити някои нередности. Впоследствие Nissan започва да извършва мащабни сервизни акции, а скандалът очаквано се отрази в негативен план и на продажбите.

Повечето от останалите компании все още не съобщават резултатите си за отминалата година. Ръководството на Toyota многократно заяви, че компанията няма амбициите да бъде номер 1 по продажби в света, тъй като преследването на числа може да бъде нездравословно.

Конкуренцията на пазара за автомобили е ожесточена не само на големи пазари като тези в Щатите и Европа, но и на сравнително новите пазари в Китай и Индия, където в идните години се очаква постигането на изумителен ръст.

От Toyota обявиха, че през 2017 продажбите в Япония са скочили с 10%, а на чуждите пазари ръстът е 1%.

Интересен факт е, че компанията, чиято собственост е Lexus, не гледа особено оптимистично на резултатите в Япония през идната година, прогнозирайки спад на родния си пазар от 5%, докато резултатите на чуждите пазари ще продължат да растат според анализите.

Снимка: Toyota


 

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "чисто нови" от Горубляне ли имаш предвид? Те нямат отношение към продажбите
  • #18
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтурчетата много се кефят, предполагам че всичките са допринесли към горната бройка с техните 'чисто нови' турски тойотки.Смешници.
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И по едно време се събуждаш с бинокъла някъде дълбоко.
  • #16
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-се кефех навремето как безличната бяла Корола 1.6 подаваше бинокъла на бързио Голф 1.8 ГТИ
  • #15
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Благородни оризища ( преди 6 години )
    Въпреки, че има хиляди от тия дрънгели, шофьорите им са трудно забележими в техните коли без имидж. А оттам толкова злобни и комплексирани, но крещящи "Вижте ме! Аз съм различен." Иначе Тойота са скучни коли, пречещи на пътя, купувани от хора без самоличност. Най - безличната кола ? -Бяла Корола.
  • #14
    6 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    тойота предлагат от найсетина години ПРИУС, имат и МИРАЙ...ВАГ имат ТДИ и ТСИ...печки *** и вентилаторчета! обаче са царе на бъдещото време - ще, ще, ше...
  • #13
    9 rate up comment 8 rate down comment
    До очевидеца! ( преди 6 години )
    Това, че някъде из твоето село си видял една измъчена Тойота на 2 милиарда километра да пуши нищо не значи! ФВ-тата така излизат от завода и си пушат от първите им километри до последните! Доказан ФАКТ - самите те си го признаха! Превръщат света(с помощта на *** си клиенти) в една голяма газова камера!
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фолксваген си признаха,че са мамели с дизеловите си двигатели,които са технологично много изостанали от дизелите на Тойота D4D.Да не говорим за другите модерни коли на Тойота хибриди и водородни коли,за които фолцваген не са и чували ,камо ли да фалшифицират германските им инженери прекопировачи.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ахааа, махнаха статията за празния ход на автомобилите. Добре, защото беше супер аматьорски преведена. Може ли такова невежество, баси!
  • #10
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота е намерила 10.35 млн балами в 8 милиардната планета на които да продаде естетично-обидните и технологично- изостаналите си консервени кутии.