IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi привиква 330 000 коли в сервизите си

Акцията е заради проблем с отоплението на A4, A5 и Q5

Audi привиква 330 000 коли в сервизите си

Компанията Audi ще проведе сервизна акция, която ще засегне 330 000 автомобила. Всички те са продадени на пазара в Германия, като имат проблем с отоплението, съобщава Focus Online.

Audi привиква 330 000 коли в сервизите си

Акцията засяга автомобили от моделите A4, A5 и Q5, като в случая става дума за дефект при допълнителния нагревател, който се използва предимно през зимата. Той може да прегрее и това да увреди кабелите, като дори може да се стигне до пожар в колата.

Компанията предвижда да замени за своя сметка всички нагреватели, както и кабелите на централната консола. Автомобилите, които предстои да бъдат ремонтирани, са произведени през периода 2011-2015 г.

През октомври тази година Audi проведе сервизна акция по същата причина, която засегна 250 000 машини, продадени в САЩ. Досега в Щатите и в Германия са регистрирани десетки инциденти, при които никой не е пострадал. От компанията са категорични, че при прегравяне на кабелите шофьорът веднага трябва да спре колата си и да изключи нейния двигател.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi a5 q5 audi a4
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ба нас че тоя нагревател се прави в Ботевград от някой мног-знайко и форумен гуро с големи претенции и малко знания !
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колите стават все по-сигурни при катастрофа и все по-несигурни заради подобни дефекти. Я дефектен реотан ще те изпече, я ще те утрепе дефектна въздушна възглавница или пък колата ще реши да ускори сама.