IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla наложи нови ограничения за зарядните си станции

Компанията отряза достъпа до Supercharger на такситата и държавните служители

Tesla наложи нови ограничения за зарядните си станции

От 22 декември компанията Tesla забранява използването на станциите си Supercharger на електромобили, купени след 15 декември, както и на таксита и на коли на служби за доставки. Достъп до устройствата няма да имат и превозните средства на правителствени организации, съобщава Forbes.

Tesla наложи нови ограничения за зарядните си станции

Според представител на Tesla, към момента мрежата Supercharger не успява да се справи с непрекъснато увеличаващия се брой електомобили. Оказва се, че заради такситата, както и заради други автомобили, използвани за търговски цели, до зарядните не успяват да се доберат клиентите на марката.

От компанията са категорични, че ако забраната бъде нарушена, достъпът до всички станции Supercharger ще бъде забранен. Как ще стане това, не се уточнява, но от Tesla смятат, че дотам няма да се стигне. В момента в цял свят работят 1043 станции Supercharger, които разполагат със 7496 точки за зареждане.

Tesla наложи нови ограничения за зарядните си станции

До края на 2016 г. клиентите на Tesla можеха да използват станциите за бързо зареждане напълно безплатно. От началото на 2017 г. обаче новите собственици на коли на марката вече си плащат – или за минута използване, или за киловат-час енергия, в зависимост от местонахождението на Supercharger.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors supercharger
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И fakti-те и Комедията се опитаха, но само на едно място е обяснено както трябва:http://***/2BuEkI6
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Всъщност ( преди 6 години )
    Тук малко е изгубени в превода. Ограничението хваща само юридическите лица. Целта на цялото упражнение е да се спре със злоупотребите от страна на превозвачи и такси компании, чиито служители запушват с фирмените Тесли бързите колонки за по цяла нощ понякога. Останалите собственици ще си зареждат както досега.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    FF ( преди 6 години )
    Ми ше плащате ,много ясно.То пък егати манталитета да ходиш да ядеш в ресторанта безплатно и да имаш примерно строителна компания или да зяпаш акции от телефона ..а да мрънкаш за безплатно.