Вход   Регистрация

Производител на електромобили има интерес към България

Производител на електромобили има интерес към България
 

Един от съоснователите на компанията Open Motor е у нас за официални разговори

Производителят на електромобили Open Motor (бившата компания OSVehicle, бел. ред.) планира нови производствени мощности в Европа и проявява интерес за инвестиция в България, съобщават от Министерството на икономиката. По-рано днес зам.-министърът на икономиката Александър Манолев е разговарял със съоснователя на компанията Юки Лиу.

Производител на електромобили има интерес към България

„България е една от 9-те държави членки на ЕС, които със Съвместна декларация са подкрепили приоритетното развитие на електрическата мобилност в Европа“, обясни Манолев и посочи, че през последните години се изпълнява национален план за насърчаване на електрическата мобилност.

Правителството разработва и Национална програма с Пътна карта за развитие на електрическата мобилност в България за периода до 2025 г. и хоризонт до 2030 г.

„Налице е устойчива тенденция като отчитаме ръст от 243% при чистите електромобили и 718% при хибридите в периода 2012 – 2014 г.“, допълни зам.-министърът по време на срещата.

Електромобилите у нас обаче са под 1% от всички регистрирани автомобили.

Четето още в Investor.bg

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: Край ( преди 11 месеца )

Когато ще ходиш някъде вземаш ПЪТНА КАРТА а когато ще правиш нещо си правиш ПЛАН. Ма нали сме европейци - пътуваме във времето.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: комисионер ( преди 11 месеца )

Като им кажат колко е комисионата "под масата" ще се откажат ...
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Аксел ( преди 11 месеца )

Поредното НЕЩО от което ще излезе НИЩО
Отговори
 
+8
 

Положителни: 8  Отрицателни: 0

от: бъчваря ( преди 11 месеца )

До @европИдал. Прав си. Отдавна и аз се чудя, как така при 10% плосък данък идват само разни, дето търсят експлоатация на българите ( които вече и не останаха де) за по 400-500 лева, а напоследък като се зиравниха с минималанта заплата и останаха само *** за работна ръка, дават и 800. И ако България е мафиотска и корупционна за чуждия инвеститор, то за българина е дваж. Само че не мафиотска, а от няколко години клони към робовладелсква.
Отговори
 
+10
 

Положителни: 11  Отрицателни: 1

от: бъчваря ( преди 11 месеца )

Абе ние първо да се справим с твърдото гориво от печките, след това да насърчаваме електрификацията. И какво ще заменим с електричките? EVRO 5 и 6 автомобил без изтърбушен катализатор с електрически? Айде стига. Нафтовите печки на по 30 години пак ще си димят и никакви програми за насърчаване на електрическите автомобили не ги интересува...че то вече електриките не са и с оловни акумулатори.
Отговори
 
+2
 

Положителни: 6  Отрицателни: 4

от: европИдал ( преди 11 месеца )

А дано, ама надали!
Щом китайците бягат от нас при тези ниски доходи и режийни, смятайте за каква корупция и мафия става на въпрос! И всичко това при плосък данък 10%. За сравнение в другите държави в Европа данъците са 50-60%. Смятайте при товя изгодно на книга положение, което имаме, колко много трябва да сме зле, за да ни заобикалят всички!
Отговори
 
+30
 

Положителни: 31  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising