IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от бензиновите и дизеловите двигатели през 2025 г.

След това компанията ще се насочи към хибриди и електромобили

Toyota се отказва от бензиновите и дизеловите двигатели през 2025 г.

Един от най-големите автомобилни производители в света – Toyota Motor, обяви, че от 2025 г. спира напълно производството на коли с бензинови и дизелови двигатели. Съобщението беше направено от самата компания днес по време на семинар в Токио.

Toyota се отказва от бензиновите и дизеловите двигатели през 2025 г.

След 2025 г. Toyota ше насочи всички си усилия върху производството и продажбата на автомобили, задвижвани в различна степен от ток. Това са хибриди, чисти електромобили, както и превозни средства с водородни клетки. До средата на следващото десетилетие компанията ще предложи на пазара поне 10 модела, изцяло на ток.

По-рано тази година – през август, Toyota сключи съглашение с друг японски производител – Mazda. То предвижда двете компании да си сътрудничат именно в разработката на електромобили, като за целта ще бъде създадено предприятие за производството на електромотори в САЩ.

От Mazda също обявиха, че ще спрат производството на дизелови и бензинови двигатели, но това ще стане след 2030 г.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota motor
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Четенето на 90 процента просташки, злобарски и некомпетентни коментарии, ме кара да бъда песимист за бъдещето на тази страна!
  • #12
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Тея скучни миксери никой няма да ги кара освен хора след 50г,пълна пенсионерска скука
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредната партенка от Тойота. Щели да продават електрички. Къде? Няма никаква инфраструктура, т.е. няма да се купуват, т.е. Тойота няма да изпълни обещанието си. За пореден път.
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    bibendum ( преди 6 години )
    Ей ***, кой ще пусне продукт, който е необслужваем 12-16 години. Кви ги плещиш бе? Льохман. Чети си комунистическите книги и мечтай за Утопия. Наивник.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хибридите са преход, а след 10-15 години, някои производители, ще произвеждат електрички и на водород. Китайците може би, ще са номер 1. В близките години много е вероятно една батерия да се зарежда за 1-3 минути, и да се изминава 700-1250 км, като живот на батерията не е по малко 12-16 години, че и повече. Цената, и пада в пъти, а една електричка от среден клас, ще струва 10-15000 евро. Чакат ни време на супер конглокенция за трилиони и бъдете сигурни в това. Всичко е написано някъде там...АЕЦ?!
  • #8
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ми направо да кажат сбогом на колите/каруците, които дялат и да се отдадат само на легени и кашони - това го могат най добре !
  • #7
    23 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Най-хубавото на електромобилите, е че те издържат по 10-12 години и след това се рециклират защото няма смисъл да им се сменя батерията, че да стават за каране.До 5-10 години западна европа ще мине изцяло на електрички. И до 15-20 години плебса по българските улици, който в момента *** всичко с таратайки за по 3000 лева ще се върне по каруците с магарета и автобусите, където му е мястото!
  • #6
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Да им кажем Сбогом тогава
  • #5
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Те и без това ( преди 6 години )
    не могат да правят бензинови и дизелови двигатели!
  • #4
    17 rate up comment 15 rate down comment
    и ние ( преди 6 години )
    И ние се отказахме от Тойота,..няма да липсва на никого.