IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber наемал обучени шпиони от ЦРУ

Още скандални детайли за компанията изплуваха покрай делото на Waymo за кражба

Uber наемал обучени шпиони от ЦРУ

Скандалната компания Uber се е занимавала с международен шпионаж, наемайки за целта множество бивши служители на ЦРУ, става ясно покрай материалите по делото за интелектуална кражба, заведено срещу гиганта от Waymo, дъщерно дружество на Alphabet.

Uber наемал обучени шпиони от ЦРУ

Обвинението се позовава на писмо, съставено от адвоката на бившия служител на Uber Ричард Джейкъбс. В него детайлно са описани множество незаконни практики, прилагани от компанията. Това включва обучени шпиони, маскирани като обикновени таксиметрови шофьори, системно предлагане на подкупи на официални лица в чужди държави и подслушване на конкурентите.

По-рано през годината Uber плати 7.5 милиона долара обезщетение на Джейкъбс в резултат на извънсъдебно споразумение и той се съгласи да оттегли най-същественото обвинение - за кражбата на технологии от Waymo, поделението на Google за автономно шофиране.

Джейкъбс обаче стои зад другите си твърдения, включително за наемането на експерти от ЦРУ и за внедряването на фалшиви "недоволни клиенти" на компанията в групи, които се подготвяли да заведат колективни искове срещу нея. Писмото му доведе до отлагане на делото на Waymo срещу Uber, за да може съдът да проучи новите улики.

Междувременно новото ръководство на Uber, назначено след отстраняването на основателя на фирмата Травис Каланик, разпространи изявление, че макар "да не се съгласява с всички обвинения в писмото", то е направило всичко необходимо да промени лошите практики и да се "конкурира честно и почтено, на база силата на нашите идеи и технологии".


Тагове: alphabet waymo uber google
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Краварите навсякъде и във всичко от което има далавера внедряват агенти и действат, като троянски коне. Щом подслушват, шпионират, записват и изнудват партньорите си от НАТО си представете за какво говорим! Няма телефонен опуратор или производител на смартфони, който да не е във връзка с тайнети им служби и да не дава инфо. Просто, ако ну го прави няма да продава на техният пазар. Лошото е, че същите устройства се продяват по цял свят и всичко се записва.С ГПС устройствата е същото биг брадър.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Там това е практика.