IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алекс Занарди ще стартира в 24-часово състезание

Италианецът ще се състезава в Дейтона през януари 2019

Алекс Занарди ще стартира в 24-часово състезание

Бившият пилот от Формула 1 Алекс Занарди, който загуби и двата си крака в тежка катастрофа от сериите CART през 2001 г., се връща на пистата, като през януари 2019 ще го гледаме в „24 часа на Дейтона”.

Алекс Занарди ще стартира в 24-часово състезание

Италианецът, който след ампутацията се състезава в световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC) и спечели няколко параолимпийски титли в Лондон и Рио де Жанейро, ще е зад волана на новия BMW M8 GTE, който ще е специално подготвен за него.

Шефът на BMW Motorsport Йенс Маркуардт лично съобщи новината снощи и обяви, че подготовката на Алекс за Дейтона вече е започнала, като той ще участва в развитието на новата спирачна система на M8 GTE. Занарди, който има и две титли в американския шампионат CART, в последно време участва в GT състезанията от шампионата Blancpain.

Подготовката на Занарди за състезанието носи името „Пътят към Дейтона” и от BMW Motorsport подсказаха, че най-вероятно целият проект ще бъде заснет, след което феновете ще могат да гледат как се е случило всичко – от първото сядане на пилота зад волана на M8 GTE до, надяваме се, успешния му финал в Дейтона.

Предстоящият старт в Дейтона през януари ще събере много европейски звезди през януари, като сред тях ще е и двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който обаче ще кара прототип в клас LMP2.

Тагове: bmw
0 от 500