IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla срещу Toyota в дърпане на въже (ВИДЕО)

Кросоувърът Model X и Land Cruiser Prado мерят сили на лед

Tesla срещу Toyota в дърпане на въже (ВИДЕО)

Електрическият кросоувър Tesla Model X и всъдеходът Toyota Land Cruiser Prado се изправиха един срещу друг в едно доста нестандартна надпревара. Вместо да се състезават за бързина или проходимост, те дърпаха въже върху заледена настилка.

Tesla срещу Toyota в дърпане на въже (ВИДЕО)

Видео от двубоя, който се разиграва в Норвегия, беше публикувано в YouTube. Кросоувърът на Tesla е във версията P90D, която разчита на два електромотора със сумарна мощност 762 к.с. и 967 Нм въртящ момент. Теглото на електромобила е 2468 кг.

Участващата в схватката Toyota Land Cruiser Prado разчита на дизелов агрегат с мощност 173 к.с. и 410 Нм въртящ момент. Нейното тегло е 2850 кг. Японската машина е със стандартни зимни гуми, докато Model X е с гуми с шипове.



Това, както и по-голяма мощност, предопределя победителя в схватката. От видеото става ясно още, че Toyota-та получава и повреда, заради която двигателят загасва и не иска да запали.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Доста *** са се набутали в коментарите, виждам. Браво, само реване искам да чувам. Мужикистан, вперьод!
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами то третата, ако се случи пак сме с тях!Не виждаш ли какво става?Златото не са го изнесли от страх в САЩ, а защото краварите са ги накарали. Все пак това си е окупирана тяхна територия до ден днешен и хАмериканците решават там какво ще става. Златото спокойно са можели да си го държат в Швейцария, както винаги е било. Да обаче онези отвъд океана са решили друго и швабетата сега правят, както вятъра. Няма злато, няма нищо, а краварите си развяват байрака на тяхна територия.
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вярно е да! Голяма глупост е да си изнесеш златния резерв и то при краварите! Навремето, през студената война ги е било страх да не би руснаците при евентуално нападение да им вземат златото и от страх са се набутали яко!"От трън - та на глог"! Цялата им работа такава!Две световни войни изгубиха и ние покрай тях! Дано 3-тата да не сме с тях!
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    европИдал ( преди 6 години )
    Та германия е нищо повече от една васална държава с мялко по-висок статус от останалите евроГайски държяви, защото са им рязрешили да произвеждат.Това обаче е до време защото китайците настъпват и съвсем скоро и автомобилната им индустрия ще отиде при електрониката им в небитието.
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    европИдал ( преди 6 години )
    Те швябите дори златен резерв нямат. Краварите им го държат, но и не им го показват, защото са го продали вероятно. Шрьодер когато ходи в кравария да го види му отказаха. Имаше преди време някакви политици немски които искаха да върнат златния резерв обратно в германия, но незнайно защо изведнъж всичките млъкнаха и повече и дума не се чу за това. Всеки канцлер преди да стъпи в длъжност и да се закълне пред народа си се кълне в сътрудничеството с кравария. Подписва договор за сътрудничество.
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Тесла месла немците са бита карта изгубиха поредната си последна война!Амин!Машшалах аферим!
  • #15
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това не е обективен тест! Това не е дори тест! Някакви излезли да си правят весело в неделя и толкова! Теслата, освен ,че е с шипове е и по-тежка(пише го в края на клипа). Крайно време е да си разделите аматьорският сайт на секции за сериозни и и несериозни новини! Клипчета в интернет - безброй, но с такива любителски видеа сте на ниво кръжок! "Манджа с грозде!"
  • #14
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    "Японската машина е със стандартни зимни гуми, докато Model X е с гуми с шипове."Това показва само едно!Умишлено се правят тия "сравнения" за да могат всекидневно да се пропагандира Мъскчу.Каква е тая новина и какъв е тоя тест?
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Море,Теслата да дойде в Пернишко да се бори с два коня и каруца пълна с три тона скрап от vw-агени та да видим кой кого!
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно са пробвали Теслата със зимни и не им се е получил сценария въпреки 3 ПЪТИ по-високата мощност, та затова са сложили с шипове. По добре направо на Прадото да бяха сложили летни с 1мм грайфер да им е истински теста.Честно казано съмнявам се Мъск да финансира всичките тези глупости. По скоро собствениците на Тесла се опитват да докажат нещо ... на себе си.