IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pepsi стана най-големият клиент на камиона на Tesla

Производителят на безалкохолни напитки поръча 100 бройки от модела Semi

Pepsi стана най-големият клиент на камиона на Tesla

Производителят и дистрибутор на безалкохолни напитки и храни - PepsiCo, е направил най-голямата до момента поръчка за камиона на Tesla - Semi, съобкава агенция Reuters.

PepsiCo стана най-големият поръчител на Tesla Semi

Целта на PepsiCo е да намали разходите си за гориво и вредните емисии. В момента компанията анализира най-подходящите маршрути в Северна Америка за камионите, които ще бъдат използвани за доставки на тежки пакети между местата, където се произвеждат и дистрибутират продуктите на PepsiCo и търговците на дребно, разкри директорът по доставките Майк О‘Конъл.

Производителят на електрически превозни средства засега не дава подробности относно поръчката и най-вече за нейната цена и срокове на изпълнение. Компанията на Илон Мъск се опитва да наложи идеята, че електрическия влекач е както достъпен, така и напълно конкурентен с дизелов такъв.

Смята се, че заедно с новата поръчка, общата бройка на чакащите бъдещи собственици надхвърля 1200. PepsiCo не е първата голяма компания, която се насочва към използването на Tesla Semi. Преди нея Walmart Stores, Sysco, DHL и Ryder System Inc. също проявиха интерес към частичното заменяне на стандартните влекачи с електрическия камион на Tesla.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla semi pepsico
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    как се помпи балона тесла не е истина сещам се за един девствен който продава билети за орбитално пътуване със самолет срещу 100 000 зелени долара и колко милиардери и милионери още чакат да полетят в космоса така и с теслата мисля и аз да си поръчам еднй и да ме прати с нея на марс с ракетата спейсХ така ще спестя от билет
  • #5
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Абе що вече не се говори за Модел 3 :DИли за модел Y който трябваше да се произвежда далеч преди Semi. Или за обещанията за автономно шофиране... а имаше и космически обещания :D Дайте да караме подред - пуснете Модел 3, изкарайте някой долар от него изплувайте от финансовите фекали в които сте накиснати и после ще поговорим за Semi ;)
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе незнам, ама ако тоя Мъск вземе та започне да произвежда наистина колкото е обещал Модел 3 авт. на година, дали ще припаднете всичките в тоя саит? Обещава на широко, хората му вярват и дават пари. Ок и така да е, това не е лошо, защото инвеститорите му печелят мнооого на борсата от вдигането на акциите, а клиентите му явно не намаляват поради факта, че бави доставките. Значи са "Happy" с продукта, който накрая имат.Всичко е ок щом за клиента е добре.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей това е да обвиняваш в реклама компанията която се рекламира с това че дава най-малко за реклама
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма да се повтарям ... рекламата е хубаво нещо , яко надува балона
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали ви писах онзи ден под статията за производителя на бира