IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На Острова: Хамилтън щеше да е шампион и с кола на Ferrari

Сериозната битка на британската преса с Фетел тепърва започва

На Острова: Хамилтън щеше да е шампион и с кола на Ferrari

Люис Хамилтън спечели четвъртата си световна титла във Формула 1 два кръга преди края на сезон 2017, а решаващи за успеха се оказаха победите му през втората половина на годината, когато атаката на Ferrari и Себастиан Фетел загуби скорост. В края на годината Хамилтън изпревари с 46 точки Фетел, но част от анализаторите във Великобритания са на мнение, че Люис е можел да спечели титлата, дори и да е карал колата на Себ.

На Острова: Хамилтън щеше да е шампион и с кола на Ferrari

„Смятам, че Люис щеше да стане шампион, дори и да караше за Ferrari, а не за Mercedes”, заяви пред Sky Sports Джонатан Макивой от The Daily Mail. Според него, грешките в Скудерията, включително и техническите проблеми са в резултат на напрежението, под което се работи в Маранело.

Освен това, репортерът на The Daily Mail е уверен, че Хамилтън и Mercedes са успели да намерят слабото място на Ferrari, а показателно са това са победите на „Спа” и „Монца”, където италианците не успяха да намерят отговор на скоростта на британския тим.

„В битката с Фетел Люис беше много по-хладнокръвен, действаше много по-спокойно – допълни друг британски журналист Крис Медланд. – Себастиан се поддаде на емоциите и това му струва скъпо. Помните какво стана в Баку, нали?”

На това мнение е и тв репортерът Уил Бъкстън.

„Факт е, че в представянето на Фетел имаше слаби страни, той трябва да се научи да контролира емоциите си. Много често разочарованието му беше последвано от гняв, а това водеше до грешки.” Ще е интересно да чуем мнения по темата и от италианската преса, където до последно се надяваха на чудо и успех на Фетел.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дрбр ( преди 6 години )
    Бреййй, тогава тъмнозелен 1
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дрбр ( преди 6 години )
    Е добре-*** 1
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дрбр ( преди 6 години )
    *** 1
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Forza Scuderia ( преди 6 години )
    Този сезон беше най-подареният сезон откакто гледам Ф1 - 1995 Може би само 2007 го бие, но тогава ФИА казаха какво трябва да стане за да се тушира шпионския скандал. Докато сега Ферари сами се победиха въпреки, че разполагаха с по уравновесената кола. Сами са си виновни. Догодина Макларън и Редбул ще са на нивото на Ферари и Мерцедес. За феновете на спорта няма да има нищо по-интересно от това да видят Хамилтън, Фетел, Алонсо, Макс може би и Ботас, и Даниел в борба за титлата.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Празни приказки. Фетел загуби титлата по три основни причини - собствени грешки, които не бяха толкова много, грешки в техниката, които също не бяха кой знае колко много и късмет със сейфтикара, който също бе в две или 3 състезания в полза на Хамилтън. Но като сумираме нещата се получи, че Фетел изостана с 46 точки. хамилтън нямаше проблеми с техниката, имаше лек късмет в началото на шампионата с излизането на колата за сигурността и грешките му не бяха фатални,макар че бяха колкото тия на Фетел
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Мерцедес е номер едно !