IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

25-годишен брокер на имоти конкурира Tesla

Още един електрически камион поема към пазара в Щатите

25-годишен брокер на имоти конкурира Tesla

Основаната наскоро в Лос Анжелис компания Thor Trucks има сериозната амбиция да е съперник на Tesla в сегмента на електрическите влекачи, където наскоро Илон Мъск представи Semi. Компанията е създадена от 25-годишен брокер на недвижими имоти, а първият й модел е вече факт.

25-годишен брокер на имоти ще конкурира Tesla

Влечакът се казва Thor ET-One и е изграден върху модифицирано шаси на класически влекач Navistar (бившите камиони International). Камионът е получил подсилени мостове от Dana, а електромоторите идват от канадската компания TM4. В зависимост от модификацията на влекача, мощността му между 300 и 700 к.с. С едно зареждане пробегът на първия модел на Thor Trucks е до 480 километра, а той може да тегли до 36 тона.

25-годишен брокер на имоти ще конкурира Tesla

Цената на камиона се определя от капацитета на батериите, т.е от пробега му с едно зареждане. Най-евтината версия е 150 000 долара и има пробег до 160 километра, а най-скъпата е четвърт милион долара, но минава 480 километра с едно зареждане. Пазарната премиера на Thor ET-One е планирана за 2019 г.

25-годишен брокер на имоти ще конкурира Tesla

Основател на Thor Trucks е Дакота Семлър, който се определя и като „бизнес ангел”, а заедно с него от самото начало на проекта е и връстникът му Джордано Сордони. Нито един от тях няма инженерно образование, затова за развитието на Thor ET-One двамата са привлекли специалисти, работили за Navistar, BYD и Faraday Future.

Semi на Tesla беше представен през ноември, като още преди да се е стигнало до серийното производство, което трябва да започне през 2019 г., проектът на Илон Мъск има едно сериозно предимство. Версията на Semi на цена 150 000 долара има пробег 480 километра, а при топ варианта на влекача пробегът с едно зареждане отскача на над 800 километра, като цената се покачва на 180 000 долара.

Тагове: tesla tesla semi thor trucks
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Сайт за американски камиони.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти не разбра ли, че в началото на статията се говори за новия камион, А в края на статията за камиона на Тесла?Това означава че камиона в статията е два пъти по-скъп от този на Тесла. Ще се учудя ако има дори няколко заявки. Камионът на Тесла засега има 1230 заявки и продължават да растат. Този можеше да има някакъв успех, ако беше представил камиона преди този на Tesla. Сега вече няма никакъв шанс.
  • #1
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Автора да си прочете пак статията, че дава 3 различни информации за пробега който ще минават различните версии!Последно - базовата версия 160 или 480км ще минава с едно зареждане? А топ версията 480 или 800км?