IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A6 също ще получи автопилот

Версиите Avant и Allroad остават в гамата на модела

Новото Audi A6 също ще получи автопилот

Компанията Audi ще оборудва новото поколение на A6 със система за автономно придвижване. Тя ще може да поеме управлението при скорост до 60 км/ч на шосета, където платната са разделени с мантинела. Функцията ще се активира с натискане на бутон Al на централната консола, съобщава Autocar.

Новото Audi A6 също ще получи автопилот

Когато системата не може повече да управлява автомобила, тя ще уведомява шофьора и ще се изключва самостоятелно. Аналогична технология за първи път беше показана при новото Audi A8, представено през септември тази година на автосалона във Франкфурт.

Изданието публикува и снимки на тестови прототип на A6, от които се вижда, че той прилича на новото Audi A4. Върху външността на модела е работил главният дизайнер на марката Марк Лихте, който зае този пост през 2014 г.

Според информацията, в гамата на Audi A6 ще останат версиите Avant и Allroad. Двигателите ще бъдат 4-и и 6-цилиндрови бензинови и дизелови. Ще се предлага и хибридна модификация, а е напълно възможно да излезе и изцяло електрическа версия.

Новото Audi A6 също ще получи автопилот

Благодарение на използването на нова платформа моделът ще бъде с около 100 кг. по-лек от своя предшественик. Премиерата на новото Audi A6 е предвидена за първата половина на 2018 г., като негови основни съперници си остават BMW 5-Series и Mercedes E-Class.

Снимки: Autocar

Тагове: audi a6
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а рс6 авант да не би да се отказаха от битка с амг и м ще е много жалко да не направят нишов модел на панамера спорттуризмо
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    надявам се новото А6 до достигне нивото на БМВ 5-та серия по отношение на комфорта на возене, защото досегашният модел изоставаше. Иначе нямам съмнение, че отново ще е без конглокенция що се отнася до качеството на материалите в интериора и перфектната сглобка.