IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Причината е незаконно устройство за отчитане на вредните емисии

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Германският регулатор KBA обяви, че компанията Volkswagen трябва да вкара в сервизите си 57 600 бройки от модела Touareg. За тях е доказано, че имат две незаконни устройства за контрол на вредните емисии. Сервизната акция засяга модела с 3,0-литров турбодизелов мотор, съобщава Reuters.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Всички автомобили са оборудвани с двитател, отговарящ на стандарта Евро-6, който влиза в сила от 2020 г. Половината от кросоувърите – 28 700 бройки, са продадени в Германия, а останалите – в други държави, предимно от Европа.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

„При изследването на VW Touareg 3.0 TDI, който е сертифициран от Федералното управление за автомобилен транспорт, бяха открити две устройства за изключване на системите за контрол на вредните емисии”, обяви представител на KBA, като допълни, че проблем има и при товарните и пътнически микробуси на Volkswagen.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Става дума за моделите Transporter, Caravelle и Multivan. При тях несъответствието между показанията при тестове и в реални условия са открити по време на тестове на самата компания. От Volkswagen са уведомили KBA, като твърдят, че при тези няма подобни устройства. Засега производството и продажбата на тези модели е спряно, като предстои да бъдат проведени нови изпитания, които да дадат обяснение за разликите във нивата на вредните емисии.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Германската компания ще проведе още една сервизна акция, но тя е в САЩ и ще засегне кросоувъра Atlas. При него е открит проблем с резервоара за гориво, чиято стена е прекалено тънка и може да доведе до изтичане на бензин. Във Volkswagen са открили проблема – той е в компанията YAPP Automotive Systems от Мичиган, която произвежда резервоарите за модела.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

В сервизите ще бъдат вкарани само 58 бройки от Atlas, продадени на пазара в САЩ. Това са половината от произведените през периода 16 май – 10 юни тази година кросоувъри.

Снимки: Volkswagen

Тагове: multivan vw touareg atlas
0 от 500
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дошка ( преди 6 години )
    мале виждали л исте го този моя Дошко...баща му бутна нужника, *** пак го няма, пак се е скрил някъде.Само ходи насам натам и дудне за някакви вагонетки... миньор ли ще става знам ли ...Астро-Лексуса е за ремонт, колелото и то няма капли квадратни,не ги били произвеждали от 1500 години..та се принуждаваме да купуваме новите модерни кръгли и с чукa ги правим квадратни..Абе тегло ,откак имаме интернет Дошко се побърка.
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали ти казахме вече, истина. Ама освен да си цъкаш минусчета и плюсчета друго не можеш да направиш, нито пък да кажеш нещо ... за истината.А именно Митсубиши лъгали от 25 години - купени от Дачия.Тойота лъгали от 30+ години.Да го кажем и като за бавноразвиващи ?
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***,Дошо го остави, а кажи нещо за статията и за поредната немска измама! Нали имаше конспирация и Обама беше предприел кампания срещу измамниците Фолк с Ваген. Нали имаше световен заговор. Нали всичко беше лъжа. Хайде кажи сега кое е лъжа и кое истина и каква световна конспирация отново виждаш! Кажи сега смехурко нещо по този въпрос, а не да се правиш на *** и да се занимаваш с другите! Коментирай статията и новината, която всъщност не е новина, защото всеки знае кои са мошениците.
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Мошо ( преди 6 години )
    Немците са мошеници. Къде е новината тук?За съжаление в немска европа правата на клиентите са доста ограничени. Зад окена отдавна щяха са са ги глобили двойно за рецидив.
  • #12
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Дошка ( преди 6 години )
    Дошеее,хайде прибирай се у дома вече,..цял ден те търся, а ти пак си външната тоалетна с лаптопа,...казвах на баща ти да я бутне с багера,че не е добре да се криеш там..ше паднеш некой ден у таа дупка.Хайде, идва време за лекарствата да пием..Ако дойдеш ще ти подаря ново лего за Коледа.Неква *** ли *** ли знам ли как се пише..
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    пази боже ( преди 6 години )
    доше!не си интересен с тъпотиите си писнало ни е на всички от теб да се правиш всеки ден на интересен с една и съща пробита мантра ка па не си омръзна сам на себе ситолкоз ли няма какво друго да правиш с живота си та си се вторачил да бълваш лъжи и измислици по цял ден ?
  • #10
    3 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Явно не са си взели поука...
  • #9
    18 rate up comment 7 rate down comment
    до закълни се! ( преди 6 години )
    Ей богаташче, търсиш ги милионите с фенерче :) Нека не забравяме как ВАГините от ден първи застъпват тезата "как всички лъжели". Също как веднага посочиха с пръст Опел, конкретно Опел Зафира 1.6 дизел - също как Опелите бяха оправдани при всички тестове и се оказа, че не лъжат със софтуери и колата покрива стандарта. Т.Е тия песни дето всички лъжели а само ФВ го отнасяли може да си ги пеете само под душа у вас. :)
  • #8
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нека не забравяме вече фалиралите измамници, закупени от друга "държавна перачница - Рено", а именно Митсубиши. Нека също не забравяме за това, че Тойота са лъгали за качеството на колите, повече от 30 години, понеже са били проверявани от неквалифицирани "експерти по качеството".И също така никой не може да бие рекорда на Тойота за отзовани коли през 2009 ... за самоускоряващи коли и отказали спирачни системи.
  • #7
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Не се пеня, ПАДАМ ОТ СМЯХ .Има разлика.Я покажи в автомобилите на кой друг производител са открити такива устройства щом всички лъжат.И то ДВЕ ахахаха първо беше един софтуер, после друг, сега шашмите станаха 4 с новите две.