IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari увеличава производството по-рано от предвиденото

Още догодина компанията ще сглобява по 9000 бройки

Ferrari увеличава производството по-рано от предвиденото

Ferrari планира да увеличи производството си още през 2018 г. да достигне ниво от 9000 произведени коли в рамките на календарната година. Това е година преди планираното, като за целта компанията ще въведе втора смяна в завода си в Маранело.

Ferrari увеличава производството до 9000 коли годишно

Информацията дойде от източник на телевизия Bloomberg в Скудерията, който обаче държи да остане анонимен, а говорител на компанията отказа коментар. Години наред италианците цитира изказвания на Енцо Ферари, според когото, продукцията на компанията трябва да е лимитирана, за да се запази ексклузивността на колите, създавани в Маранело.

Но Серджо Маркионе явно има други виждания по въпроса и при неговото управление започна сериозно увеличаване на производството на автомобили с марка Ferrari. Все пак, Маркионе също цитира Ферари и обясни, че за да запази ексклузивитета на колите си, компанията винаги ще продава с една кола по-малко, отколкото търси пазара.

Само за сравнение – през 2000 г. компанията сглобяваше по 3000 коли годишно, а за близкото бъдеще се планира прескачане на границата от 10 000 автомобила годишно, като в гамата ще влиза и първият в историята на марката SUV модел.

В началото на следващата година Маркионе ще представи стратегията за развитието на Ferrari в средносрочен план, като за него това ще е последният начело на фирмата. Очаква се, че в този план ще бъде посочено кога компанията ще прескочи 10 000 бройки на година, както и че до 2022 г. оперативната печалба на Ferrari трябва да достигне 2 милиарда евро.

През 2016 година FCA отдели Ferrari в самостоятелна компания, а от дебюта на акциите на компанията на фондовата борса в Ню Йорк през октомври 2015, цената им се е повишила двойно. Анализаторите оценяват компанията на малко над 20 милиарда долара.

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много ясно че SUV-a на Ferrari ще е на базата на Алфа. Пък тоя дето вика, че са ocpали Порше Ламбо и Бентли, да спре да си купува автомобили от споменатите марки.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 6 години )
    Да но Лука Ди Монтедземело го няма и сега всичко се ръководи от Маркионе. Който за жалост е един икономист. Наистина в началото направи доста добри ходове с пускането на Фиат 500 и Пунто, после с купуването на Крайслер и .... до там. От там насетне само глупости върши.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Преди години... ( преди 6 години )
    Бях готов да се закълна, че Ферари няма да се подведат по световнит тенденции. Аз съм много голям фен на тази институция и според мен това е началото на края. Дано не съм прав. Преди години Лука Ди Монтедземоло каза: "Ферари винаги ще бъдес две врати, а Мазерати с четири места". Уви, нещата бавно се променят...
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Браво ( преди 6 години )
    Да живее ширпотребата!След десетина години като ги купят китайците, ще очакваме и някоя жипка да изкарат. (на базата на алфа) А защо не и баничарка..
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Не звучат добре нещата. Дано наистина не се появи СУВ или някакъв 4-врат кит, защото това ще е началото на края! Порше замина, после *** Ламбо и Бентли. Хайде поне Ферари да остане Ферари, а не някаква евтина ширпотреба.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Капитализма предшества падението.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Доста тъпо. Лакомията според мен няма да доведе до нищо добро във Ferrari в дългосрочен план.