IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Свалиха от ефир скандална реклама на Rolls-Royce (ВИДЕО)

Създателите на клипа бяха обвинени в пропаганда на опасно шофиране

Свалиха от ефир скандална реклама на Rolls-Royce (ВИДЕО)

Много музиканти са фенове на Rolls-Royce и с удоволствие участват в рекламиране на автомобилите на луксозната марка. За което получават и сериозно възнаграждение. Един от тях е английският изпълнител Скепта, който се снима в рекламата на новия Phantom.

Свалиха от ефир скандална реклама на Rolls-Royce (ВИДЕО)

В случая всички изглежда прекрасно – лимузината обикаля по красивите пътища на Швейцария, а седящият на задната седалка рапър има ноутбук на колената си и съчинява поредната си композиция. Скепта сам казва, че „Phantom е удобен и тих, като е идеалното място за създаване на музика”.

Само че малко след излъчването на клипа компанията е принудена да го премахне от официалните си страници във Facebook и YouTube. Причината е протест на европейската автомобилна асоциация, която обръща внимание, че музикантът и спътникът му не носят предпазни колани.



Според швейцарското законодателство, всички пътници в колата трябва да са с колани по време на движение. В противен случай глобата е до 200 швейцарски франка. Експертите от асоциацията са на мнение, че в случая става дума за пропаганда на опасно шофиране и това подронва репутацията на Rolls-Royce.

„Не мога да разбера кат специалисти от толкова уважавана автомобилна компания са допуснали такъв пропуск. Скепта може да е гениален изпълнител, но явно преди да се качи в автомобила, трябва да се вслуша в собствената си песен, която се казва „Това не е безопасно”, коментира шефът на асоциацията Едмънд Кинг.

Снимка и видео: YouTube


 

Тагове: rolls-royce
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Мен не ми пука за 50-те лева, щом като съм си купил две коли на под 20 км от магазина! Изобнщо не ми пука колко пари щше дам за каквото и да било, но ми пука за човешкия живот, а и честно казано за моя живто. Представям си, ако заради някаква грешка съм в пандиза за 10 години!!!! Ми той живота свърши бе!!!!
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    А ако става въпрос за б;изък човек на задната седалка, честно казано, винаги се притеснявам. Притеснявам се от две неща - да му кажа да си сложи колана и от това, да не катастрофирам и да загубя човека заради липсата на колан! Ей това ме терзае винаги и моите близки хора, де возя отзад, го знаят! Проблемът е да прилъжа тия, дето не са ми близки, а инцидентно се воззят отзад! Разбира се, че ми пука за тях и точно защото ми пука, винаги бих ги излъгал, че ми пука и за 50-те лева!!!!!
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    До: @до бъчваря. Ами така е. ПОнякога трябва да провокираш останалите, че ти пука за 50-те лева, а не за здравето им. Щото като кажеш, че ти пука за здравето им, все ще се намери някой дето ще каже - аз се въртях и добре, че бях без колан. Аз пък имам приятел, дето загина на 22, щото бе без колан и се въртя. Останалите 5 човека в Москвича оживяха и дано помнят какво точно е станало. Щото моя приятел се въртя втори път по таван, но втория път не бе като първия и си замина!!!
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    V BG шофера ли е виновен, ако не са сложили колани отзад?В Германия всеки си носи отговорност. Като те спрат полицаи всеки, който е без колан сам си плаща. Шофера не го вълнува кой си е сложил и кой не.Тук обаче колите са с датчик на седалките и който не си е сложил започва да пищи системата и докато не си сложи не млъква. Гадното е, когато метна някакъв багаж на някоя седалка и се разпищи. Трябва да спра и да закопчея колана. Все пак за сигурността е правилно всеки да си сложи колана!
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До бъчваря ( преди 6 години )
    Ти си типичния ***...не му пукало за хората, ами можел той да си изпати.....баси егоизма ,баси пропадането, баси ценностите......за теб 50 лв. глоба са повече от здравето на някой....Нямам думи какви б.клуци се разхождат между нас.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Ролс Ройс наистина се дънят. Аха да захапя швейцарците преди да прочета статията, ама като я прочетох, съм на тяхното мнение. Лично аз винаги държа хората на задната седалка да са с колани. И не щото ми пука за хора, дето са ми никакви понякога, а защото лично аз ще си изпатя, ако стане нещо, недай си Боже смъртен случай. Затова коланът отзад е винаги задължителен!!!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Ако сте забелязали, при всички предавания на Аутомотор унд шпорт ТВ, когато споменават нещо за звука от мотора или ускорението и дават приборното табло, никога не вдигат над 80-90 по обществените пътища. Иначе чуваме ръмженето на мотора. ПОследните седмици все на това обръщам внимание и нито веднъж не видях стрелката да мине 90 km/ч
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До първия: ( преди 6 години )
    И тук има правила но не всичко ги спазват.
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Милко Калайджиев ( преди 6 години )
    харесва тази реклама!
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    до: а ( преди 6 години )
    А ти случайно да си чувал, че има едно копче на клавиатурата, което ти намаля шрифта и не пишеш с главни букви?! Потърси го и вярвам ще го намериш!В случая клипа е на движеща се кола и нищо не се прожектира.Намали филмите, но първо намери онова копче за което ти говоря!