IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Саудитска Арабия посочи най-голямата заплаха за петролния бизнес

Това не са електромобилите и хибридите, а компании като Uber

Саудитска Арабия посочи най-голямата заплаха за петролния бизнес

Националната нефтена компания на Саудитска Арабия - Saudi Aramco, посочи като най-голяма заплаха за своя бизнес компании от рода на Uber, а не нарастваща популярност на електромобилите. Според шефа на фирмата Ясир Муфти, именно те ще доведат до сериозно намаляване към броя автомобили, които стават частна собственост, съобщава Business Insider.

Саудитска Арабия посочи най-голямата заплаха за петролния бизнес

Според прогнозите на Saudi Aramco, интересът към електромобилите и хибридите ще продължи да расте, като през 2040 г. техният дял ще бъде до 20% от общия брой автомоили. В компанията са оптимисти, че потреблението на нефт също ще се увеличава през следващите 20 години.

Това мнение обаче се различава от обявеното от експертите на френската нефтогазова компания Total, които смятат, че пикът на потребление на нефтени горива ще бъде достигнат през 2030 г., след което ще последва спад.

Саудитска Арабия посочи най-голямата заплаха за петролния бизнес

Шефовете на Saudi Aramco вече обмислят възможостта за развиване на нови направления на бизнеса, като основното от тях ще бъде известиция в услуги за райдшеринг (съвместна собственост на автомобили). Самата компания от Саудитска Арабия е част от инвестиционен фонд, който вече плати 3,5 млрд. долара за 5% от Uber.

Снимки: Uber
 

Тагове: uber saudi aramco
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Elon Musk_Iron Man ( преди 6 години )
    Тинтири, страдаш от Елънов комплекс в напреднала форма ми се чини. Не спираш да говориш за мен във всяка тема, без значение дали ме пише или не. Не че ме брига - нито си единственият, нито шси разплета вълнения чорап по тоя повод!А на колегите саудитци ще им кажа, че накрая сметката я прави кръчмаря, да имат 1 наум.
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фак Саудитска Държава, фак Ислямска Арабия :)))) ... мизерници!!! Да ги целят с камъни тия чаршафи!!!!
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    А така - нема се пуашите момчета - Кланяйте се на свети мъск и вечер ше махате през прозореца да му пратите много поздрави на марс ;)
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Тези са големи оптимисти. 2040 година 20% - 30% ще е делът на автомобилите които не са ел. и хибриди от общият брой коли, т.е. и без Юбер петролният бизнес ще е поне с 35% надолу.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Пичове, тези камилари вярват в измислен господ, пророци и незнам още какво.На тях ли трябва да вярваме, след като са доказали, че капка акъл нямат в чаршафосаните си глави...
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    да бе... общото магаре... знаете какво става с него ;)Я да си платя и да си карам колата както си знам и да си я поддържам и да си и се радвам... младите полуиди0ти не само колата ми и жената ще си дадат па и собествения... толерастки дивотии