IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Батериите на електромобилите на BMW ще служат 15 години

Новите акумулатори на баварците ще бъдат лесни за рециклиране

Батериите на електромобилите на BMW ще служат 15 години

Батериите за електромобилите и plug-in хибридните модели на BMW ще имат срок на годност поне 15 години, а дори и повече. Това обяви ръководителят на подразделението за акумулатори в концeрна Андреас Рейт, цитиран от издаието Caradvice.

Батериите на електромобилите на BMW ще служат 15 години

Според Рейт, всички бъдещи електрически модели на BMW ще бъдат със същия срок на служба на собствениците си, какъвто имат и автомобилите с двигатели с вътрешно горене. В случая компанията използва едни и същи спецификации за качество, независимо от задвижването.

Инженерът допълни, че след 15 години използване капацитетът батериите ще намалее с 20-30%, но въпреки това силовият агрегат на автомобилите ще продължи да работи. Рейт отбеляза, че досега в BMW не е получен нито един сигнал за рано дефектирал акумулатор на електрически или хибриден модел.

Топ-мениджър разкри още, че рециклирането на литиево-йонните батерии няма да бъде проблем, защото те имат огромен потенциал за вторично ползване и преработка. BMW вече отвори в завода си в Лайпциг „ферма за акумулатори”, която представлява супербатерия. Тя е сглобена от вече използвани или нови батерии.

Снимка: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще, ще ....
  • #5
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Да де ама докато Нисан и РЕНО го имат сега Бавар ще го имат.Като руските конструктори са американците имат Ф22 от 20 години ама руснаците ЩЕ имат фърчило 5-то поколение след 100 години.Немците са същите изостанали технологично пияници но за разлика от руснаците които пият водка тия се напиват и от бира на октоберфеста!
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бавар ( преди 6 години )
    Хвалят се с нещо, което всъщност е очаквано.При всички останали - Tesla, Nissan Leaf и други, батериите изкарват над 200 хил., та би било чудно и срамно, ако при BMW не е така.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Дори повече ( преди 6 години )
    Още 2014-та експертът по батерии на BMW Свен Бауер каза в интервю, че най-добрите по онова време батерии са в BMW i3 никел-кобалт-манганови клетки със солидна сърцевина. Конструирани са за 20 години живот. И това е доказано от проведените им тестове.http://***/1u7hWEhА за Тинтирито - остави го тоя суяк! Аз му предложих да го заключа в гаража с работещо 1.9 TDI - не му стиска... Нека си бръщолеви глупости да прави вятър щом го радва.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Какво Ще е само може да се гадае,всички тези приказки,ако след 15г станат реалност тогава Ще пишем тук
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Минтирит ( преди 6 години )
    Къде е сега тинтири-минтири да ни обясни как само след две години трябва да се сменят батериите на електромобилите, Как като ги свалиш от електромобила трябва да ги заровиш в земята и ще замърсяват подпочвените води. Как няма да има електромобили втора употреба, защото за нищо няма да стават. Този път дори сектантът Илон Мъск не е замесен.