IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да размразим ключалката на колата през зимата

Няколко способа, които действат при ниски температури - и няколко, които да избягвате

Замръзналата ключалка на автомобила е един от най-често срещаните проблеми през зимата. Съществуват редица способи за излизане от ситуацията, като част от тях са нестандартни, но вършат работа. Други обаче, макар и доста масово разпространени, всъщност причиняват повече вреда, отколкото полза. Ето няколко съвета на експерти как да влезете в замръзналия си автомобил.
    
    
Правилните и грешните начини за размразяване на ключалка (ГАЛЕРИЯ):

   
  

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ив ( преди 6 години )
    Ако нямате размразител в шишенце може да се ползва смес от течност за чистачки/концентрат/ и глицерин 2:1. Спринцовка или празно шишенце с накрайник вършат работа. Превантивно през зимата веднъж седмично,все едно дали е много студено или не.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Аз просто натискам копчето на дистанционното и колата се отваря. Чудо!
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кой те излъга че вд40 е корозивун? Това изобщо не е истина. Има миещ и разтварящ но не и корозивен ефект. Разтваря и чисти смазки, мазнини и дрр подобни но не прудизвиква корозия. Освен миещият ефект смазва, но за кратко време.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВД40 е чудесен препарат но НЕ за дългосрочно ползване - той е КОРОЗИВЕН !!!за смазване се ползват техническо масло или специални спрейове на силиконова основа !И винаги преди да се станало студено 5 минути отделете в хубаво и топло време са смажете със СИЛИКОНОВ спрей ключалки (дори и да не ползвате ключа 0 и всички панти и движещи се механизми както и всички гумени уплътнения със спрей или глицерин от аптеката за левче ! много е важна превенцията - но мързела е ужасно силен !!!
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Parvata snimka e ot Geneva predi 7-8 godini.Be6e ludnica i mega krasivo
  • #1
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има ли все още автомобили с ключ? Аз от 2001 г. Не съм имал кола с ключ, а от 8 г. Вече нямам ключ и за запалване на колата. Явно тук става въпрос зя много, много стари коли. ВД40 върши чудесна работа, но не чакайту да зойде ситринта, а напряскайту предния ден и никога няма дя ви замръзне ключалката. Същият ефект, но по зълготраен има със силиконов спрей ако напръскате.