IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 ще получи хибридна версия догодина

Баварците се отказват от екстремното купе M2 CSL

BMW M5 ще получи хибридна версия догодина

Германският производител BMW ще предложи хибридна модификация на новото поколение на „напомпания” седан M5 и ще спре производството на екстремното купе  M2 CSL. Това съобщава изданието Bimmer Post, което разкрива информация за намеренията на баварците.

BMW M5 ще получи хибридна версия догодина

Новото BMW M5 (F90) бе представено по-рано тази година. Компанията все още не е започнала доставките на автомобила с мощност 600 к.с., но вече работи върху негова нова модификация. Тя ще се казва BMW M5 Competition, като ще има хибридно задвижване и ще се появи на пазара през лятото на 2018 г.

Подробности за силовия агрегат на модела не се разкриват. Не е ясно как точно баварците ще електрифицират седана, но се предполага, че те ще използват така наречения „мек хибрид”. Това стартер-генератор, който осигурява допълнителна мощност при ниски обороти и помага на ускорението от място.

В същото време в BMW смятат да се откажат от производството на екстремното купе M2 CSL. Причината е, че компанията подготвя излизането на две други версии на модела M2 - BMW M2 Competition и BMW M2 CS, като първият от тях ще бъде представен в средата на 2018 г.

Появата на двете нови модификации прави доста скъпото BMW M2 CSL излишно и баварците ще закрият проекта.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m5 bmw m2 m2 csl
0 от 500