IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan и Mercedes-Benz представиха нов турбомотор

Агрегатът е с обем 1,3 литра и излиза в три варианта на мощност

Renault-Nissan и Mercedes-Benz представиха нов турбомотор

Алиансът Renault-Nissan и компанията Mercedes-Benz представиха напълно нов бензинов турбомотор, който е съвместна разработка. Двигателят е с 4 цилиндъра и има работен обем от 1,3 литра, като ще се предлага в три варианта на мощност.

Renault-Nissan и Mercedes-Benz представиха нов турбомотор

Първи новият агрегат ще получал моделите на Renault, като това ще стане още в началото на 2018 г. Минивановете Renault Scenic и Grand Scenic ще се предлагат с индекси TCe 115, TCe 140 и TCe 160, които показват мощността на двигателя в конски сили.

Renault-Nissan и Mercedes-Benz представиха нов турбомотор

Според създателите на мотора, той осигурява по-голям въртящ момент при ниски обороти от предишния 1,2-литров мотор с 3 цилиндъра. Сред особеностите на новия агрегат е е технологията за намаляване на триенето  в цилиндрите - Bore Spray Coating, която се използва при Nissan GT-R.

Renault-Nissan и Mercedes-Benz представиха нов турбомотор

Средната от трите версии на мотора - TCe 140, заменя варианта TCe 130 (3-цилиндров двигател с обем 1,2 литра). Въпреки увеличените мощност – с 10 к.с., и въртящ момент – с 35 Нм, разходът на гориво си остава същият – 5,5 л/100 км.

Топ-версията на агрегата предлага 160 с. и 270 Нм въртящ момент, като тя ще се появи и при новото поколение на Mercedes-Benz A-Class, което трябва да бъде представено догодина.

Снимки: Renault-Nissan

Тагове: mercedes-benz renaut-nissan 1
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    До "е,рено е все пак" откакто се помня,а това повярвай ми е сигурно повече от твоите години или когато сте мечтали за кола през 60-70-те в семейството сме притежавали и ползвали Рено, та до ден днешен и нито ме е оставяло на път или пушило или другите небивалици които ми ги пишеш.Между другото пазя и ползвам първото ни Рено 8 бащиното, а след него две ново закупени на 0 км. Рена последното от пролетта на тази година. С две думи и да приказваш ръцете са ти къси дори и да имаш ефтина нова кола.
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    е, рено е все пак .. ( преди 6 години )
    рено не дими, то направо се разпадарено е неувредимо, притежателя се уврежда като го карарено и на 16-то място пак е на първо мястокласациите в които участва рено се четат отзад напред.девиза на рено: и последните ще станат първивъпрос: кога?, радио Ереван: кога цъфнат налъмите.)))))
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до увредения с рено ( преди 6 години )
    викаш самонаказваш се каране/притежаване на рено? по-добре си вземи някоя мистрес - тя ще те излекува от мазохизма ти, а може и да е късно за теб
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до долния минджарник ( преди 6 години )
    ей такива кат тебе много си ги харесвам и наказвам с меганчето от 96г.
  • #7
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Хммм... ( преди 6 години )
    А бе тва пичкосване на мотора от рено, няма ли съвсем да го развали!? Че като гледам класациите за надеждност и качество направо ми настръхва косата - рено пак се е докопало до последните места.
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    До "Кой за какво", нещо не си разбрал,това е мотор на Рено на който е увеличена кубатурата, а стените на цилиндрите са покрити със слой намаляващ до минимум триенето и подобрява по този начин топлообмяната, същата технология е използвана при ГТР на Нисан. А на теб ако ти се привиждат "пички" си поръчай някоя кака и я огледай добре дали геометрически е разположена "птичката" и.
  • #5
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новата А-класа с най-убавия френски мотор. Как беше Мерцедес и всички останали? Е, вече е Мерцедес и Дачия както всички останали. :)
  • #4
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Кой за какво ... ( преди 6 години )
    отговаря:- Мерц и Нисан правят мотора а рено го пичкосва. )))
  • #3
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не виждам нито да е икономичен, нито да е нещо кой знае какво. Иначе евала, че са се събрали да обменят опит и да го направят, но този мотор не е нищо особено според мен. Дори, като гледам не виждам разлика при различните мощности. Да се бяха събрали и един добър хибрид да направят, за да бъдат поне малко конКуренция на Тойота, че стана много скучно само една марка да вади технологиите, а другите да копират или да се ослушват.
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    1,2литровият TCE е четири цилиндров