Вход   Регистрация

BMW разкри бъдещата електрическа суперкола

BMW разкри бъдещата електрическа суперкола
 

Моделът с 3 мотора ще развива 800 коня и ще има пробег 700 км с едно зареждане

Компанията BMW представи плановете си развитие на гамата хибриди, които се зареждат от електропреносната мрежа и електромобили до 2025 г. Основна роля в него ще играе спортна кола с 3 електромотора, развиващи 800 к.с. Нейният пробег ще е около 700 км.

BMW също ще направи електрическа суперкола

Спорез документите, баварският производител предвижда пускането на общо 25 нови модела. В това число влизат 12 машини с изцяло електрически силови агрегати. Първият нов модел от гамата е представеният само преди дни спортен хибрид BMW i8 Roadster.

През 2019 г. трябва да бъде готов първият автомобил, за чиято направа са използвани електрически технологии от ново поколение. Той ще получи батерии с по-голяма плътност на заряди и усъвършенствани електромотори. Това ще бъде идцяло електрическо MINI. Година по-късно BMW ще предложи електрически кросоувър X3, а през 2021 – безпилотния iNext.

BMW също ще направи електрическа суперкола

В основата на електромобилите на BMW е платформата HEAT (High-integrated Electric Drivetrain), която предвижда обединение в един алуминиев блок на електромотора, скоростната кутия и електронните компоненти. Системата ще се захранва от батерии с капацитет 60,90 и 120 кВт/ч, като пробегът ще бъде съответно 450, 550 и 700 км.

В зависимост от задвижването електромобилите ще се оборудван с електромотор със 136 к.с. (при предно предаване) или с 272 к.с. (при задно). Като опция ще се предлага система за задвижване на двете оси. Модели, разработени от спортно подразделение на BMW – M, ще получат до 3 електромотора с по 272 к.с., като най-мощният ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Снимки: BMW

Реклама  


Купи Bmw

Виж всички обяви

Коментари ( 11 )

Напиши коментар Влез

от: до Анонимния ( преди 10 месеца )

Брат спри да дишаш хелий! Ясно е, че си скрит фен на Тесла, щом само за тях говориш! Аз френдчета с Tesla S имам тамън трима, а такива с BMW на ток, не само че не познавам, ами не съм и виждал : D
Ся на твоите "пророчества" ли да вервам или на фактите?!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: bmw ( преди 10 месеца )

Не е проблем производството. Немците са си немци, доказани! Предизвикателството са БАТЕРИИТЕ. Фирмата на Мъск произвежда на под 100$ вече, дано успеят !?
Отговори
 
+6
 

Положителни: 6  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

От Тесла закъсняват със сроковете както винаги. Все ще се изчисти проблемът с напускането на една от фирмите, точно когато стартира производството, като си взе програмното осигуряване за поточната линия за батерии със себе си. Сега от Тесла започват от нулата нещо, което трябваше да е готово още юни месец.

Дали това е случайно, оставям вие да прецените. Аз не вярвам в конспирации, но чак пък такива съвпадения.

Дали след месец или два, поточната линия ще произвежда 20 000 автомобила месечно.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Но е над 2 пъти повече на миналия месец и почти колкото миналите 4 нали просто в момента се автоматизира едновременно с фабриката за батерии и на пълни обороти е 400К на година
Отговори
 
+5
 

Положителни: 5  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Брей те много продават бе.300 бройки за цял месец,следващият 310 бройки и ще отварят шампанско.БМВ продават 760IL в по-голям тираж.Тея масовката им е в такава серия,че няма как да им донесе печалба,а вече са взели парите за нея.Скоро много грозно ще се спука медииния балон.Само за справка i3 се продава в повече бройки,но не се вдига олелия до небесата,а 300 броя от модел който вече е предплатен е смешно и трагично.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 2  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

(А тесла модел 3 кога?)
Е той вече се произвежда но малко защото е в началото за ноември са доставени 345 от общо 712 от юли насам и сравнение с 145 броя за октомври
Отговори
 
+4
 

Положителни: 6  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Хайде веднага пак намеси Тесла. Гузен негонен бяга. Нали от BMW продават електромобили? Защо вече не са изтрили част от продажбите на Тесла, а точно обратното - никой не ги ще?
Отговори
 
+3
 

Положителни: 6  Отрицателни: 3

от: Стен ( преди 10 месеца )

Щом BMW го казват,значи ще стане,нищо че няма да е утре,не се безпокойте...
Отговори
 
+3
 

Положителни: 8  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

А тесла модел 3 кога? А роудстъра кога? А камиона кога? Няма да ги доживеят както вървят.Бмв заедно със Тойота ще ги изтрият от картата,а апетити към този сегмент имат още гиганти на автомобилостроенето,така че по "ще-кащи" от тях няма.Ще това ще онова,накрая взеха парите на хората и ЩЕ им дадът колите след 3-4 години.А да, забравих онези 90% от автомобили с дефекти,и същият процент от хора които заявяват че няма да си вземат пак такъв автомобил.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 9  Отрицателни: 9

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Инвеститорите ги натискат за отговор на прототипа Тесла Роудстър и веднага се скалъпват някви измишльотини
Отговори
 
+1
 

Положителни: 7  Отрицателни: 6

от: Ще ще ще ( преди 10 месеца )

Хайде и в тази статия 11 пъти ще.
А първият автомобил чак след две години.
Отговори
 
+8
 

Положителни: 13  Отрицателни: 5


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising