IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Концернът започва съвместно производство с китайска фирма

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Концернът Volkswagen и китайският производитил JAC преговаря за създаването на съвместно предприятие за разаботка на многофункционални автомобили, съобщава Auto.Mail.

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Компанията Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd (JAC) е един от най-известните производители на леки и лекотоварни автомобили в Китай. Нейната щаб-квартира е разположена в град Хефей, като основната продукция са именно многофункционални товарни машини, всъдеходи, седани и автобуси. Освен това фирмата произвежда и компоненти – окачване, скоростни кутии и двигатели.

Двете страни вече подписаха протокол, който предвижда бъдещо сътрудничество. Това е втората крачка в подобна насока, след като през юли VW Group и JAC се разбраха да създават обща компания за производството на електромобили.

Компаниите планират да си помагат във всички направление, включитено проектирането на автомобили, създаването на нови технологии, а също така подобряване на качеството и развитие на търговската мрежа. В новото предприятие VW и JAC ще има еднакво участие – по 50%.

Снимка: Autonews
 

Тагове: volkswagen group jac
0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те отдавна са собственост на китайците. Нямат избор. А се изрепчат, а жълтите са им блокирали частите и са фалит. А бяха силна фирма някога.
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    до: жалки дошоваци ( преди 6 години )
    Абе ВАГ, ние идея може да си нямаме на какво ниско ниво са тези автомобили, но ТЮФ и АутоБилд си имат на представа и въпреки пристрастията с половин уста съобщават за какво става на въпрос. Това, че ти си психически обременен с тази марка не значи, че тя е добра. Дори напротив...
  • #11
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Китайците ще учат ФВ как се правят коли. Предвид качеството в момента на немските производители, има много да учат.
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    :))))) ( преди 6 години )
    Идеално! Съвместното предприятие може да бъде Ваген Чайн, с колортният монограм WC... Даже пълен ребранд, ще отговаря напълно на новите ценности на марката :))))
  • #9
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Тош така правено в германия от турци и араби.Е аз предпочитам китайското!
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***, писал съм го и пак да го напиша!Нямам нито една китайска част на моето ФВ. Купени консумативи от Порше също няма! Всичко е правено в Германия или ЕС. Виж за твоя коптор частите идват директно от Капалъ Чаршия, затова и са еднодневки. Всъщност като се замисля, може и от моргите да идват. Нали си с 5 кинта в джоба
  • #7
    20 rate up comment 11 rate down comment
    жалки дошоваци ( преди 6 години )
    всички дето хранят по VW със сигурност за последно са се качвали в такова, което е на 35 години смазано от каране и бачкане !абе хйтъри жалки - идея си нямате на какво високо ниво са тези автомобили НИКАКВА идея при това !ама като нямахте 5 лева за билет за автосалона поне да седнете в таз коли и да ги видите - продължавате да храчите по спомени от соца !жалки дошоваци !!!много жалки !
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е поне ВАГ ще си е оригинален китайски ментак,за разлика от "японските" Хонда и Тойота сглобявани от чистокръвните японци Мехмед,Ариф,Ибазел и Азис в Гебзе и Арифи-Турция.
  • #5
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А за потребителите от името АнХуй остава последната сричка. Голям и немит при това.На ВАГито точно такива му харесват!
  • #4
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е няма що, Ваген се обедини с АнХуй