IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Най-смелите очакват това да стане през 2020 година

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Сега не е най-подходящият момент да се прогнозира, че Илон Мъск ще напусне Tesla – Model 3 е все по-близо до масово производство, Мъск показа нови модели, а акциите на компанията се повишиха с 44% тази година.

Ще напусне ли Мъск Tesla?

Но финансовият анализатор от Ню Йорк Джим Чанос е уверен, че в най-близко бъдеще Мъск ще се раздели с Tesla. Прогнозата му е, че това ще стане през 2020 година, като Мъск ще иска да се посвети по-сериозно на космическия си проект SpaceX. Но Чанос се въздържа от прогноза за това дали дотогава Tesla ще е успяла да се наложи като безспорния №1 сред производителите на електромобили в световен мащаб, при това става дума за масовото производство.

„В момента Tesla се радва на висока оценка от всички на пазара, компанията получава лесно пари, разполага с милиарди и дори сериозните й загуби не притесняват инвеститорите – обясни Чанос. – Причината е, че всички са запленени от идеите и размаха на Мъск, те не оценяват компанията му, а самия него. Той е причината хората да продължават да си купуват акции на Tesla и да инвестират в компанията.”

Според анализатора, в момента са възможни и двата варианта – Tesla да пожъне огромни успехи с Model 3 и другите си продукти или пък да се срине и така и да не успее да се нареди сред масовите производители, което ще означава край на пътя за марката.

Тагове: tesla model 3 spacex
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Икономиста ( преди 6 години )
    Явно ОСВАМ единствения информиран колко от зарядните станции по света са собственост на Тесла...пари в банката са пари употребявани от някой друг моето момче ;)
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до: Икономиста ( преди 6 години )
    А каква връзка има това дали се купуват на лизинг/заем? Нещо не може да ти се хване мисълта. Бяга ти и ти се изплъзва. Като е хванеш ела да напишеш какво точно имаш предвид и каква е връзката със статията!А до тогава осваш икономист само в мечтите си и разбираш от финанси, колкото баба ми от ядрена физика.
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Икономиста ( преди 6 години )
    Тука повечето от коли може и да разбират на първо сигнално ниво, но от икономика хал хабер си нямат очевадно...Преди да говорим за балони, милиони и какво ли още не - защо не вземем да направим една справка колко от новите автомобили в европа се купуват на лизинг/заем...
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чудя се само защо феновете на нафтовите печки лаят толкова много под статии за електромобили?!Нафтата ли им свъши, саждите в главите ли са им много, че вият, като 0мрели ку-чета. Карайте си тракалниците и не давайте много акъл на другите, защото и за себе си нямате достатъчно!
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    огромни кредити без абсолютно никакви лихви от ЕС банката за развитие, кой от конглокентните му бг вериги може да се похвали с това??
  • #16
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    Хората инвестирали в Тесла:)) В тесла и други подобни балони инвестират банки и спекуланти,на които ФЕД от 10 години излива свръх ликвидност под формата на изкупуване на дълг. Благодарение на това същестуват корпорации като Епъл, Тесла, продукти като Биткойн с пазарна стойност, нямаща нищо общо с реалността. В реалността тесла трябваше да е фалирала компания, нищо лично хубави коли са, но това няма нищо общо с конглокенция. Същите такива корпорации съсипват бизнеса и в БГ, ЛИДЛ напремер усвоява
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    propov ( преди 6 години )
    да ви питам пичове дето давате оценка на Тесла;Кой от вас е имал или ползвал такава че да дава категорични оценки, особено отрицателни?Аз не се заяждам ами питам наистина. Щото и за БМВ така много адекватно се коментира, пък аз се излъгах да купя и нещо не се оправдават тия проклятия.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Произнася се Римац. Това е хърватска фамилия.
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    човека взе парите и каза чакай малко!!! Мъск е попил опит от класическата българска чалга! Хората още не са получили колата която представи преди 2 години, а вече събира пари за роадстари и камиони които едва ли ще видят бял свят! а БГ феновете му дето карат на LPG, му се радват с надеждата, че след 20 години ще карат тесла с преработени акумолатори от Монбат монтирани от бай Пешо Жицата
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Nicola ( преди 6 години )
    Как ще ти отговори - хоноруван селски тарикат, дисциплинарно освободен бивш пиар на Кунева, цъкащ от вилата под всяка статия за коли на ток и по-специално за Tesla. Не блести нито с интелект, още по-малко с познания, но ентусиазмът да си вземе надника му е безграничен. Безграничен, но безрезултатен пхаха!