IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW запази имената от iX1 до iX9

Баварците почти сигурно ще разширят гамата и с X8 и X9

BMW запази имената от iX1 до iX9

BMW почти сигурно ще пусне нова гама електрически кросоувъри с означение iX. Главният изпълнителен директор Харалд Крюгер призна, че компанията е запазила правата върху моделните означения от iX1 до iX9, както и от i1 до i9.

BMW запази имената от iX1 до iX9 

BMW вече предлага на пазара електромобила i3 и спортния хибрид i8. В процес на завършване са още два модела - i5 и i9. Успоредно обаче баварците работят и върху електрификацията на всички останали модели, като през 2020 на пазара трябва да се появи X3 само на ток, което вече ще носи означението iX.

BMW запази имената от iX1 до iX9

Повечето други iX модели обаче ще са със собствен дизайн и архитектура, а не само версии на Х-гамата. Бъдещият електрически флагман i9, чието производство трябва да започне през 2021, ще има и кросоувър версия iX9. Според някои информации се предвижда и електрически кросоувър iX8, който ще е на базата не на сегашното i8, а на новата Серия 8, която бе представена като концепт по-рано тази година.

Запазените моделни наименования потвърждават отново и намерението на компанията да пусне още по-големи SUV. След показания X7 концепт вероятно ще се стигне и до X8 и X9. Според AN Europe Х9 ще е насочено предимно към пазари като САЩ, Китай, Русия и Близкия изток, където има нарастващо търсене на свръхголеми SUV.

BMW запази имената от iX1 до iX9

Догодина X-гамата ще се увеличи със серийното Х7 - петметров всъдеход с три реда седалки, и с компактното X2. В момента една трета от продажбите на BMW се падат на X-моделите, поради което баварците насочват усилията си най-вече в тази посока. "Затова и наричам 2018 "годината на Х"", обясни Харалд Крюгер.

 

Тагове: bmw ix7 ix8 ix3
0 от 500